Honderd speurders nog steeds ter plaatse om dood van Émile te onderzoeken, oppas overmand door emoties: “Hij is een engeltje”

In het bergdorpje Le Vernet, in het zuiden van Frankrijk, zijn woensdag nog steeds zowat honderd speurders van de Franse gendarmerie bezig met het onderzoek naar de dood van Émile. Ze zijn op zoek naar aanwijzingen die de dood van de peuter kunnen verklaren.

 

Meer krantenkoppen in België

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

“Parijs is precies Fort Knox”: hoe Olympische Spelen zwaarst bewaakte evenement ooit zal zijn

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Ons wagenpark wordt langer, breder en zwaarder

De doorsnee wagen op de Belgische markt wordt steeds langer, breder en zwaarder. Onder meer door die evolutie neemt het totale wagenpark in ons land – meer dan 6 miljoen voertuigen – intussen 9.787 voetbalvelden aan ruimte in. Dat zijn ruim 1.400 voetbalvelden meer dan 10 jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit heeft verzameld

Lees meer »

Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare

Wie droomt van een eigen zaak en een origineel concept heeft, kan zich nog tot 18 augustus kandidaat stellen voor de actie ‘Win je winkel’. De winnaar krijgt een jaar lang de gratis huur van een pand op een toplocatie in de Ooststraat.
The post Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare appeared first on

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Gerwen rekent af met Smith en neemt het in de World Matchplay-finale op tegen wereldkampioen Humphries

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Zondagavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »