Honderd speurders nog steeds ter plaatse om dood van Émile te onderzoeken, oppas overmand door emoties: “Hij is een engeltje”

In het bergdorpje Le Vernet, in het zuiden van Frankrijk, zijn woensdag nog steeds zowat honderd speurders van de Franse gendarmerie bezig met het onderzoek naar de dood van Émile. Ze zijn op zoek naar aanwijzingen die de dood van de peuter kunnen verklaren.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Olivier Deschacht over nieuwe uitdaging en de liefde: “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag haar “grote bezorgdheid” geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zei Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap, tijdens een persbriefing in Genève.

Lees meer »

Minstens 172 doden door zelfdodingmiddel X sinds 2015 in Nederland

Minstens 172 mensen zijn sinds 2015 in Nederland overleden na gebruik van het zelfdodingsmiddel ‘X’. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting 113 Zelfmoordpreventie en GGD Amsterdam, waarover de krant ‘NRC’ woensdagavond berichtte. De twee organisaties onderzochten vorig jaar, naar eigen zeggen voor het eerst, hoeveel mensen in Nederland stierven door het gebruik van het poeder.

Lees meer »

Waarom Barça-PSG ons zal vertellen of de filosofie van Cruijff – ‘Als wij de bal hebben, heeft de ander die niet’ – anno 2024 nog rendeert

PSG-trainer Luis Enrique heeft geen hoge pet op van het ‘Barça-voetbal’ van Barça. “Vorige week brak Ter Stegen het record lange ballen trappen.” Luis Enrique dreigt straks neergezet te worden als een naïeve dromer. Vanavond zal in de Champions League moeten blijken of het pure Barça-DNA nog wel van deze tijd is.

Lees meer »

“Er is een traantje gevloeid”: Ieperling Davy Callens (28) grijpt naast de overwinning in Het Onbekende

In een bloedstollende finale van Het Onbekende moest ‘team rood’ het in een ultieme sprint opnemen tegen ‘team groen’. Ieperling Davy Callens, de helft van ‘team rood’, lag als eerste in het vliegtuig, maar de twee andere kandidaten van ‘team groen’ finishten vlak voor Davy’s teamgenote Silvana. Zo strandden Davy en Silvana op een zucht van het ultieme duel voor

Lees meer »

Geschorste magistraten vangen bot: hof van beroep bevestigt ordemaatregel

De twee West-Vlaamse procureurs die geschorst werden in de nasleep van de fraude bij het magistratenexamen van januari, mogen het werk nog niet hervatten. Dat heeft de tuchtrechtbank in hoger beroep beslist. De twee hadden beroep aangetekend tegen hun schorsing, maar vingen bot.
The post Geschorste magistraten vangen bot: hof van beroep bevestigt ordemaatregel appeared first on KW.be.

Lees meer »

El Niño is officieel ten einde: zal dit een impact hebben op onze lente en zomer?

Volgens het Australische Bureau voor Meteorologie is ‘El Niño’ voorbij. Dit natuurfenomeen zorgde er samen met de klimaatverandering voor dat 2023 wereldwijd het warmste jaar ooit gemeten werd. Maar wat is El Niño precies? En wat zal de impact zijn op het weer in ons land nu het fenomeen achter de rug is? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt jouw vragen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Veiligheidsagenten getuigen over toestand in stations: “Als een drugsverslaafde ons aanvalt, moeten wij ‘in dialoog gaan’. Dat is ronduit gevaarlijk”

Gisteren kon u nog lezen dat het geweld stijgt tegenover spoorpersoneel, maar er is meer aan de hand. De agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, voelen zich niet gesteund door hun directie. Dat zeggen verschillende werknemers uit Vlaanderen en Brussel. De toon is bitsig: “Sommige situaties zijn ronduit gevaarlijk, maar de directie heeft daar helemaal geen voeling mee.”

Lees meer »

Mooi nieuw initiatief Wijkcafé kent lage opkomst

Het nieuwe initiatief van de Wijkcafés in Oostende kende maar een matige opkomst van een 25-tal mensen. Toch waren deelnemers erg tevreden over de nieuwe aanpak. “Ik ben veel meer gehoord dan op een wijkraad”, formuleerde één van hen.
The post Mooi nieuw initiatief Wijkcafé kent lage opkomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars

Gouverneur Carl Decaluwé ontving donderdag Tijs Houwen en Niko Serlez, beiden uit Oostende, in zijn ambtswoning, waar hij hen voor hun moedig optreden de burgerlijke medaille 1ste klasse en een certificaat overhandigde.
The post Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik deed pipi in het water”: vijftiger ontkent dat hij geslachtsdeel toonde aan minderjarige meisjes in zwembad in Middelkerke

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar telkens getuige van waren, riskeert P.B. nu een straf voor exhibitionisme. Toch ontkent de man dat hij slechte bedoelingen had. In zijn woning werden evenwel enkele verontrustende zaken ontdekt.
The post “Ik deed pipi in het water”: vijftiger

Lees meer »

Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.
The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” appeared first on

Lees meer »

Antwerpse lijstduwer van Voor U, de partij van Els Ampe (ex-Open Vld), haakt na één dag al af: “Ik zal u de hele uitleg besparen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse Kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

“Ik heb Veronique iets aangedaan”: Jürgen M. (41) zocht zijn ex op in stadion Club Brugge, enkele uren later was ze dood

Op 4 december vorig jaar werd Veronique Nobus (36) met geweld om het leven gebracht. De dader, haar ex-partner Jürgen M., had haar enkele uren eerder nog opgezocht tijdens een wedstrijd van Club Brugge. Toen de man later die avond ook naar haar appartement kwam, ging het helemaal fout. De reconstructie donderdag moet uitwijzen wat zich heeft afgespeeld. “Tegen Veronique

Lees meer »