Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie

Op 12 april brengt de Koninklijke Toneelvereniging Hoger Op Stasegem de première van de klucht ‘Comme Chez Swa’ in regie van Pascal Sablain.

Hoger op Stasegem bestaat dit jaar 70 jaar. “Wij zullen tonen dat we vooruitstrevend zijn en niet terugdeinzen om beter en beter tonele te brengen. Het weze onze ambitie in Stasegem het toneel minnende publiek niet teleur te stellen in zijn verwachtingen”, staat in de annalen te lezen.

“Zeker, we houden rekening met onze eigen beperkte krachten van een liefhebbersgroep en wij willen ons geenszins er aan bezondigen ’n moeilijk toneelwerk te vermoorden, maar wij zijn ons zelve overtuigd het theaterspel, vol echte schone levenszin, in ’n eigen directe levende spelstijl bij onze volksmensen te kunnen brengen. Voor dit werk zullen wij, bestuur en spelers, het ganse gezelschap, onze beste krachten inspannen.”

Intussen is Hoger Op Stasegem 70 jaar verder en brengen ze Comme Chez Swa. Het stuk draait rond François en de baas van restaurant ‘Comme Chez Swa’. Om een fortuin te kunnen erven van zijn oom, moet François genoemd, van de baas van het restaurant verplicht trouwen met zijn medewerkster Geraldine, een onaantrekkelijke, oude vrijster van verarmde adel. Swa is echter dolverliefd op de knappe dienster Claudia, die eigenlijk een relatie heeft met Tom, de barman. Claudia en Swa smeden plannen om Geraldine te laten verdwijnen en contacteren een huurmoordenaar.

“Wanneer die man een Italiaan blijkt te zijn die per vergissing aanzien wordt als de nieuwe hulpkok en ook de gezondheidsinspectie haar intrede doet, is de chaos compleet. Meer mag ik niet verklappen”, lacht regisseur Pascal Sablain.

De rollen zijn weggelegd voor Anneleen Demeurisse, Hilde Lannoy, Loes Maes, Ruth Maes, Johan Desmet, Filip De Vlieger, Ben Deweerdt, Ralph Vandaele en Hans Vanderbeke.

(PV)

Op 12, 13, 16, 19 en 20 april om 20 uur in cc Zuiderkouter. Tickets kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden op 0485 353 102.

The post Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?

Als Israël een aanval uitvoert op Iran, dan dreigt dat land te reageren “met een wapen dat we nooit eerder hebben gebruikt”. Bedoelt het daar een kernwapen mee? Heeft Iran dat? En zo niet, hoeveel tijd zou het kosten om zo ver te geraken? Bitter weinig, schatten experts. Er gaan ook al stemmen op dat Israël de aanval van afgelopen

Lees meer »

Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars

Gouverneur Carl Decaluwé ontving donderdag Tijs Houwen en Niko Serlez, beiden uit Oostende, in zijn ambtswoning, waar hij hen voor hun moedig optreden de burgerlijke medaille 1ste klasse en een certificaat overhandigde.
The post Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit eerder vielen zoveel tranen in één aflevering van ‘Boer zkt vrouw’: boerin Sanne moet hart luchten bij boer Martijn

Emoties alom in ‘Boer zkt vrouw’ deze week. Vooral bij boerin Sanne (33), die moet kiezen tussen drie mannen die voluit voor haar gaan. Voor die hartverscheurende keuze zoekt Sanne steun bij jeugdvriend en ‘Boer zkt vrouw’-collega Martijn (35). Die kan haar met een brede glimlach weer wat opbeuren, maar krijgt het achteraf minstens even moeilijk. Er lijkt maar geen

Lees meer »

“Allereerste marktavontuur begon in Oostkamp”: Evelyne’s Zuivelhoeve schuimt lokale markten af

Tijdens de maand april is er speciale aandacht voor de marktkramers. Met deze actie wil een aantal actoren, waaronder de provincie West-Vlaanderen de West-Vlaamse lokale markten in de kijker plaatsen. Niet alleen voor het verrassende aanbod van lokale producten, maar ook voor de sfeer die zij brengen op de wekelijkse marktdag.
The post “Allereerste marktavontuur begon in Oostkamp”: Evelyne’s Zuivelhoeve

Lees meer »