Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie

Op 12 april brengt de Koninklijke Toneelvereniging Hoger Op Stasegem de première van de klucht ‘Comme Chez Swa’ in regie van Pascal Sablain.

Hoger op Stasegem bestaat dit jaar 70 jaar. “Wij zullen tonen dat we vooruitstrevend zijn en niet terugdeinzen om beter en beter tonele te brengen. Het weze onze ambitie in Stasegem het toneel minnende publiek niet teleur te stellen in zijn verwachtingen”, staat in de annalen te lezen.

“Zeker, we houden rekening met onze eigen beperkte krachten van een liefhebbersgroep en wij willen ons geenszins er aan bezondigen ’n moeilijk toneelwerk te vermoorden, maar wij zijn ons zelve overtuigd het theaterspel, vol echte schone levenszin, in ’n eigen directe levende spelstijl bij onze volksmensen te kunnen brengen. Voor dit werk zullen wij, bestuur en spelers, het ganse gezelschap, onze beste krachten inspannen.”

Intussen is Hoger Op Stasegem 70 jaar verder en brengen ze Comme Chez Swa. Het stuk draait rond François en de baas van restaurant ‘Comme Chez Swa’. Om een fortuin te kunnen erven van zijn oom, moet François genoemd, van de baas van het restaurant verplicht trouwen met zijn medewerkster Geraldine, een onaantrekkelijke, oude vrijster van verarmde adel. Swa is echter dolverliefd op de knappe dienster Claudia, die eigenlijk een relatie heeft met Tom, de barman. Claudia en Swa smeden plannen om Geraldine te laten verdwijnen en contacteren een huurmoordenaar.

“Wanneer die man een Italiaan blijkt te zijn die per vergissing aanzien wordt als de nieuwe hulpkok en ook de gezondheidsinspectie haar intrede doet, is de chaos compleet. Meer mag ik niet verklappen”, lacht regisseur Pascal Sablain.

De rollen zijn weggelegd voor Anneleen Demeurisse, Hilde Lannoy, Loes Maes, Ruth Maes, Johan Desmet, Filip De Vlieger, Ben Deweerdt, Ralph Vandaele en Hans Vanderbeke.

(PV)

Op 12, 13, 16, 19 en 20 april om 20 uur in cc Zuiderkouter. Tickets kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden op 0485 353 102.

The post Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »

Rita en José vieren hun gouden bruiloft

José Gheldof werd geboren op 17 december 1952 in Westvleteren en heeft nog één broer. Rita Kino zag het levenslicht op 14 juni 1953 en groeide samen met haar drie zussen op in Westvleteren. Het koppel leerde elkaar kennen op een bal met Will Tura tijdens de Lovie feesten. Twee dagen na hun eerste kennismaking
The post Rita en

Lees meer »

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »