“Hoe kon ik zo dom zijn?”: huisbaas in shock na drie dodelijke slachtoffers in drugslabo

Drie dodelijke slachtoffers en één in kritieke toestand. Maar de gevolgen van het drugslabo dat woensdagochtend werd ontdekt langs de Poederleese Weg in Lille hadden nog veel groter kunnen zijn. Want ook in aanpalende panden drongen giftige dampen binnen. Huisbaas Kurt Bertels is aangeslagen: “Toen ik vanochtend thuis vertrok, heb ik niks speciaals geroken. Anders had ik toen al alarm kunnen slaan.” 

Meer krantenkoppen in België

Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep”

Kortrijkzaan Milan Donie (19) neemt zaterdag deel van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. De eerstejaar van het Lotto Dstny Development Team reed dit seizoen al enkele rittenkoersen tussen de profs. “Ik wil mee zijn met de eerste groep.”
The post Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frauke Naessens fotografeert gezinsgeluk met Studio Juline: “Al van jongs af aan passie voor fotografie”

Frauke Naessens uit Ingooigem is onlangs haar eigen zaak begonnen: Studio Juline. Haar shoots focussen vooral op ‘gezinsgeluk’. Daarmee wil ze anderen helpen om mooie herinneringen op beeld vast te leggen.
The post Frauke Naessens fotografeert gezinsgeluk met Studio Juline: “Al van jongs af aan passie voor fotografie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chantal Vande Vyvere trekt nieuwe politieke lijst ‘Stroom’ in Ardooie

Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid en gewezen schepen Chantal Vande Vyvere wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker voor ‘Stroom’, de nieuwe beweging waar iedereen, van welke mening ook, op de lijst welkom is. De nieuwe lijst ‘Stroom’ werd al in april van vorig jaar aangekondigd. De initiatiefnemers hadden het eerder over een ‘beweging’ waar iedereen – ongeacht je politieke mening –

Lees meer »

Iraanse Revolutionaire Garde kaapt containerschip in Straat van Hormuz

Er is een groot containerschip gekaapt in de Straat van Hormuz, bij Iran. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap AP en het wordt bevestigd door het Iraanse staatspersagentschap IRNA. Het gaat om de MSC Aries, een schip dat eigendom is van de Israëlische miljardair Eyal Ofer. Het schip is in beslag genomen door de Iraanse Revolutionaire Garde meldt IRNA. De actie

Lees meer »

Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt

Lees meer »

Jérémy Doku doet sterretjes zien en treft raak in doelpuntenfestival tegen laagvlieger Luton

Veel energie heeft Manchester City niet verbruikt op weg naar de Champions Leaguereturn tegen Real Madrid. Een herstelde Kevin De Bruyne creëerde tegen laagvlieger Luton zeven kansen, Jérémy Doku ontbond zijn Duivels pas in het slot toen de match al gespeeld was: penalty afgedwongen, fantastisch doelpunt en nog een assist erbovenop. Die dribbelactie voor zijn goal droeg zijn trademark. Slalommen

Lees meer »

Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen”

Sinds 18 maart kan je je online kandidaat stellen om een sociale woning te huren. Alle bestaande wachtlijsten verdwijnen en er komt een nieuwe lijst; het Centraal Inschrijvingsregister of CIR. Ook wie al op een wachtlijst stond, moet zijn inschrijving herbevestigen.
The post Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de exit van Conner Rousseau de neergang van Vooruit inluidde

Conner Rousseau keert terug naar de nationale politiek en wordt lijstduwer voor Vooruit in Oost-Vlaanderen. En daar zal zijn partij niet rouwig om zijn: in onze Grote Peiling gaat het immers alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. “Heel veel mensen vinden dat iemand als Conner voor hen het verschil heeft gemaakt en dat ook in de toekomst nog

Lees meer »

ROYALTYCHECK. ‘Favoriete kleinzoon’ van Queen breekt met vriendin en Letizia zet trend

Slecht nieuws uit de Britse koninklijke familie. De ‘favoriete kleinzoon’ van koningin Elizabeth heeft zijn relatie verbroken. Hij was te veel van huis weg en dat wreekt zich nu. De Spaanse koningin Letizia inspireert moeders van communicanten dan weer in hun zoektocht naar een geschikte feestjurk. En waar nam kroonprins William zijn zoon George mee naartoe? Dit en meer viel

Lees meer »

Els en Pierre vervullen droom van overleden natuurpionier Piet (79): “We halen een zeldzaam beestje terug naar West-Vlaanderen”

De Heuvellandse natuurpionier Piet Hardeman (79) droomde van een groene gang tot een Frans natuurgebied om de zeldzame vuursalamander weer naar West-Vlaanderen te halen. Hij overleed onverwacht, maar weduwe Els en zijn vriend Pierre willen de droom van Piet waarmaken.
The post Els en Pierre vervullen droom van overleden natuurpionier Piet (79): “We halen een zeldzaam beestje terug naar West-Vlaanderen”

Lees meer »