“Hoe kon ik zo dom zijn?”: huisbaas in shock na drie dodelijke slachtoffers in drugslabo

Drie dodelijke slachtoffers en één in kritieke toestand. Maar de gevolgen van het drugslabo dat woensdagochtend werd ontdekt langs de Poederleese Weg in Lille hadden nog veel groter kunnen zijn. Want ook in aanpalende panden drongen giftige dampen binnen. Huisbaas Kurt Bertels is aangeslagen: “Toen ik vanochtend thuis vertrok, heb ik niks speciaals geroken. Anders had ik toen al alarm kunnen slaan.” 

Meer krantenkoppen in België

“Hij verminkte haar gezicht, zo zou het sneller rotten”: Hitler-fan Yves Neuser (47) verkracht Sandra (38) in haar flat… en beseft dan dat zij hem kent

“Hij heeft z’n reputatie van Hitler- en horrorfan alle eer aangedaan.” Procureur Christophe Bergez laat er op het assisenproces tegen Yves Neuser (47) geen twijfel over bestaan. Omdat zijn buurvrouw Sandra Primo (38) geen seks met hem wil, heeft de Koksijdenaar haar gruwelijk om het leven gebracht. Neuser blijft enkele maanden lang onder de radar. En dan gaat bij een

Lees meer »

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Duitsers vrezen dat ze hun broodjes duurder zullen moeten verkopen”

Turkije en Duitsland raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’? En wat met de prijs als de Europese

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen maakt zichzelf helemaal gek, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Klaar om te knallen in tijdrit? Evenepoel, Van Aert en Kopecky spreken om 16u30 met de pers

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand”

Op de vooravond van het nieuwe volleybalseizoen zijn de dames van Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Evelien De Vrieze loodste Menen vorig seizoen van Promo 4 naar Promo 3.
The post Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »