Henk Dejonghe en Ann Taveirne op lijst VoorU: “Els Ampe vroeg ons als kandidaat”

Koekelare Open Liberaal-voorzitter Henk Dejonghe en bestuurslid Ann Taveirne staan bij de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni op de VoorU-lijst.

Henk Dejonghe (57) is gehuwd met Petra Vanslambrouck en vader van vier zonen: Kevin, Thomas, Jens en Niels. Hij was van 1999 tot 2017 actief binnen VLD en Open VLD en zetelde ononderbroken gedurende 18 jaar als gemeenteraadslid in Koekelare.

Veel bezorgdheden

Henk vertelt: “Nationaal voorzitter Els Ampe heeft mij en Ann Taveirne gevraagd om als liberalen voor Koekelare kandidaat te zijn voor haar nieuwe partij VoorU. Dit aanbod konden wij niet naast ons neerleggen, zeker niet nu er zoveel bezorgdheden zijn bij de burgers.”

“In 2012 nam Henk al deel aan de provincieraadsverkiezingen en in 2014 stond hij al eens op de Vlaamse lijst. In 2017 richtte hij de lokale partij Open Liberaal Koekelare op en behaalde een derde van de liberale stemmen in Koekelare. Hij heeft jarenlange ervaring in de ruimtelijke ordening en werkt als stedenbouwkundig medewerker bij het architectenbureau Vanhoorn-Maeckelbergh te Jabbeke. Henk Dejonghe staat op de derde plaats effectief op de VoorU-kamerlijst van Ivan Sabbe in West-Vlaanderen.

Ann Taveirne (58) was jarenlang actief binnen de VLD en Open VLD en maakte in 2018 de overstap mee naar Open Liberaal. Ze werkt bij het Wit-Gele Kruis en is verder actief op het landbouwbedrijf van haar man Marc Volckaert. Vandaar haar lidmaatschap binnen het ABS Koekelare en de landbouwraad.

Veel misnoegden

Ann Taveirne staat op de zesde plaats effectief op de VoorU-lijst van Filip Boone in West-Vlaanderen. “We hopen een positief liberaal alternatief te kunnen bieden voor de misnoegde kiezers bij de traditionele partijen die niet extreemrechts wensen te stemmen. Een efficiënt en menselijk landbouw- en vergunningenbeleid staan bovenaan onze agenda. De mensen zijn misnoegd en terecht, ze willen rechtszekerheid, zeker op deze domeinen”, zegt Ann. (Sabine Van Eynde)

The post Henk Dejonghe en Ann Taveirne op lijst VoorU: “Els Ampe vroeg ons als kandidaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Feest met vredesduif-monument: Ruiselede viert 80 jaar bevrijding

J. Nowicki. F. Stawiarski. L. Trusilo. I. Walasek. Die namen zeggen u wellicht weinig, maar het zijn de Poolse soldaten die op 8 september 1944 sneuvelden tijdens de bevrijding van Ruiselede. Als 80-jarige herdenking houden het gemeentebestuur, de heemkundige kring ‘Oud Ruysselede’ en de NSB-afdeling op zaterdag 7 september een Bevrijdingsfeest. Bij die gelegenheid wordt een vredesduif-monument onthuld aan de

Lees meer »

Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder”

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseren de vrijetijdsdiensten van de gemeente, in samenwerking met verschillende verenigingen, en in het kader van het Baekelandt-jaar, de ‘Baekelandt Theaterwandeling’. Een niet te missen evenement waarvan de regie in handen is van Johan Bonte.
The post Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder” appeared

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »