Henk Dejonghe en Ann Taveirne op lijst VoorU: “Els Ampe vroeg ons als kandidaat”

Koekelare Open Liberaal-voorzitter Henk Dejonghe en bestuurslid Ann Taveirne staan bij de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni op de VoorU-lijst.

Henk Dejonghe (57) is gehuwd met Petra Vanslambrouck en vader van vier zonen: Kevin, Thomas, Jens en Niels. Hij was van 1999 tot 2017 actief binnen VLD en Open VLD en zetelde ononderbroken gedurende 18 jaar als gemeenteraadslid in Koekelare.

Veel bezorgdheden

Henk vertelt: “Nationaal voorzitter Els Ampe heeft mij en Ann Taveirne gevraagd om als liberalen voor Koekelare kandidaat te zijn voor haar nieuwe partij VoorU. Dit aanbod konden wij niet naast ons neerleggen, zeker niet nu er zoveel bezorgdheden zijn bij de burgers.”

“In 2012 nam Henk al deel aan de provincieraadsverkiezingen en in 2014 stond hij al eens op de Vlaamse lijst. In 2017 richtte hij de lokale partij Open Liberaal Koekelare op en behaalde een derde van de liberale stemmen in Koekelare. Hij heeft jarenlange ervaring in de ruimtelijke ordening en werkt als stedenbouwkundig medewerker bij het architectenbureau Vanhoorn-Maeckelbergh te Jabbeke. Henk Dejonghe staat op de derde plaats effectief op de VoorU-kamerlijst van Ivan Sabbe in West-Vlaanderen.

Ann Taveirne (58) was jarenlang actief binnen de VLD en Open VLD en maakte in 2018 de overstap mee naar Open Liberaal. Ze werkt bij het Wit-Gele Kruis en is verder actief op het landbouwbedrijf van haar man Marc Volckaert. Vandaar haar lidmaatschap binnen het ABS Koekelare en de landbouwraad.

Veel misnoegden

Ann Taveirne staat op de zesde plaats effectief op de VoorU-lijst van Filip Boone in West-Vlaanderen. “We hopen een positief liberaal alternatief te kunnen bieden voor de misnoegde kiezers bij de traditionele partijen die niet extreemrechts wensen te stemmen. Een efficiënt en menselijk landbouw- en vergunningenbeleid staan bovenaan onze agenda. De mensen zijn misnoegd en terecht, ze willen rechtszekerheid, zeker op deze domeinen”, zegt Ann. (Sabine Van Eynde)

The post Henk Dejonghe en Ann Taveirne op lijst VoorU: “Els Ampe vroeg ons als kandidaat” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel

Lees meer »

“Ik ben halftijds boer en halftijds marktkramer”: Christophe Decaigny verkoopt alles van zijn zelf gekweekte varkens

Christophe Decaigny is een late roeping op de markt. “Had iemand tien jaar geleden beweerd dat ik op de markt zou staan, ik had die mens zot verklaard. Maar ondertussen hebben we daar onze draai gevonden. En onze zaak groeit ook verder.”
The post “Ik ben halftijds boer en halftijds marktkramer”: Christophe Decaigny verkoopt alles van zijn zelf gekweekte varkens

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze te werk gingen, was opmerkelijk.
The post Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in

Lees meer »

Hond lijkt voldaan na vernietigen van zetel, baasje misnoegd: “Maar kan niet lang boos blijven op die lieve ogen”

De Amerikaanse Paul Gervais wist niet wat hij zag toen hij dinsdag thuis kwam van zijn werk. De hond, Princess Tsunami, had de hele zetel kapotgebeten. “Ik was zo kwaad”, laat hij weten. “Maar dat heeft uiteindelijk niet lang geduurd, ik kan niet lang boos blijven op die lieve ogen.” Paul heeft wel geleerd uit zijn fouten: “Princess Tsunami mag

Lees meer »

Marie (36) en Sarah (40) getuigen over veel te kleine kloof tussen werken en niet werken: “Mocht mijn partner niet voor de extraatjes betalen, dan was ik superarm. Als wérkende”

De berekening van N-VA dat alleenstaande ouders amper 28,5 euro per maand méér overhouden als werkende dan als leefloner, raakt véél gevoelige snaren. “Sinds ik een vast contract heb, haal ik vaak het einde van de maand niet”, getuigt de Gentse Sarah, een alleenstaande mama van drie tienerzonen. Ook bediende Marie stelt zich vragen: “Toen ik nog een leefloon had,

Lees meer »

Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat er datum is voor grondoffensief in Rafah in zuiden van Gazastrook

Er is een datum vastgelegd voor een grondoffensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Dat zegt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Volgens Israël is de aanval nodig om de Palestijnse beweging Hamas volledig uit te schakelen. Daarmee zet Netanyahu extra druk op de onderhandelingen over een staakt-het-vuren. Hamas vraagt zich af "of het zin heeft om die onderhandelingen

Lees meer »