Halle versiert lelijke elektriciteitskasten met artistieke carnavalsfoto’s: “Eerbetoon aan ons unieke volksfeest”

De stad Halle gaat elektriciteitskasten versieren met artistieke carnavalsfoto’s. Halle heeft na Aalst één van de grootste carnavals in Vlaanderen. De carnavalsgroepen vragen al een tijdje naar een grote muurschildering of een ander opvallend kunstwerk om het volksfeest in de schijnwerpers te zetten. 

Meer krantenkoppen in België

Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden

De Koninklijke Gilde Karel De Goede vierde onlangs haar jaarlijkse patroonsfeest. Deze schuttersgilde, opgericht in 1927, is een typische wintermaatschappij waarbij op liggende wip geschoten wordt vanaf eind september tot Pasen.
The post Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden appeared first on KW.be.

Lees meer »

SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck

Voetbalclub SC Wielsbeke werd in diepe rouw gedompeld door het overlijden van bestuurslid Gerard Deceuninck, die ook één van de stichters van de club was. Gerard Deceuninck overleed vandaag woensdag 10 april op 82-jarige leeftijd in Waregem.
The post SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse koningin Sofía belandt in het ziekenhuis, maar bezoek van echtgenoot Juan Carlos hoeft ze niet te verwachten

Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’,

Lees meer »

Klimaatbonanza

20:21 Voor het eerst spreekt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich dinsdag uit over klimaatbeleid. In drie zaken vragen burgers dat landen hun klimaatbeleid aanscherpen.

Lees meer »

Damse bruggen krijgen opknapbeurt

De Vlaamse Waterweg plant schilder- en verbeteringswerken aan de bruggen over het Afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldskanaal in Damme. De werken, die plaatsvinden in de periode april-juni, zullen voor wat verkeershinder zorgen.
The post Damse bruggen krijgen opknapbeurt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nachtraafbrouwer Lieven (54) presenteert alcoholvrij bier AdOnis: “Mét volle smaak”

Amberkleurig, volle smaak van hoppe die voor een fijne nasmaak zorgt én alcoholvrij: dat is AdOnis, het nieuwe degustatiebier van Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt (54) uit Diksmuide. Zes jaar geleden zette Lieven Onraedt de eerste stappen in de brouwwereld, intussen kan hij bogen op een tiental degustatiebieren die goed in de smaak vallen.
The post Nachtraafbrouwer Lieven (54) presenteert alcoholvrij bier

Lees meer »

Sijos Menen B staat op een zucht van de titel

Sijos Menen B gaat zondagmorgen op bezoek bij Soncotra Poperinge D. De ploeg van kapitein Yasmine Joye staat op een zucht van de titel in Promo 4.
The post Sijos Menen B staat op een zucht van de titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Ardense naar Vlaamse coureur: carrièrewending lijkt definitief voor Tim Wellens – “Misschien mijn beste voorjaar ooit”, Teuns “op waarde geklopt”

Het voorjaar van Tim Wellens (32) zit erop. Hij sluit af met een goed gevoel – derde in Overijse, na opnieuw een attractieve koers – en een nieuwe richting voor zijn carrière. De reconversie van Waalse naar Vlaamse coureur lijkt definitief. Voor Dylan Teuns moet het seizoen nog goed en wel beginnen. “Ik trek met ambitie naar de Amstel, Waalse

Lees meer »