‘Gentsche Gruute Kuis’ levert bijna de helft meer zwerfvuil op dan vorig jaar, ook aantal vrijwilligers stijgt fors

Tijdens de grote zwerfvuilactie ‘Gentsche Gruute Kuis’ is bijna de helft meer afval opgehaald dan vorig jaar. Dit jaar deden ook opvallend meer mensen mee om het zwerfvuil in Gent op te ruimen. In totaal waren er bijna 5.700 deelnemers. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Alles samen verzamelden ze ongeveer 5.500 kilogram zwerfvuil. 

Meer krantenkoppen in België

Stan Van Samang heeft slapeloze nachten achter de rug: “Barbara en ik hunkeren soms naar de tijd dat we kinderloos waren”

“We komen uit de hel.” Als jonge vader, geplaagd door slapeloze nachten, doorbreekt Stan Van Samang (45) in ‘Dag Allemaal’ het laatste taboe: “Ik ga de mini-schepsels – die ik niet meer kan missen – niet louter bewieroken.” In dit interview vertelt de zanger ook over zijn exit uit ‘Thuis’ en het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Kris Wauters

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

LIVEBLOG ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel intussen op het veld, Vermeeren blijft (voorlopig?) op de bank

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Haven Oostende dient bezwaar in tegen Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

De haven van Oostende zal bezwaar indienen tegen het windmolenpark dat Franse energiemaatschappijen willen bouwen voor de kust van Duinkerke. Volgens de haven zou het windmolenpark de vaarroutes tussen de haven van Oostende en die van het Verenigd Koninkrijk blokkeren. Er loopt sinds vandaag, maandag, een openbaar onderzoek van de Franse overheid over de vergunningsaanvraag voor het windmolenpark.
The post

Lees meer »

“Gaan ze olympische atleten in zo’n bruine soep laten zwemmen?” Waarom zwemmen in de Seine al meer dan 100 jaar verboden is

Het moet één van de hoogtepunten worden van de Olympische Zomerspelen in Parijs: triatleten en langeafstandszwemmers die kampen om een medaille in de Seine. Maar het water is momenteel te vuil. En zo blijft zwemmen in de Seine een verre droom voor de Parijzenaars. Officieel verboden sinds 1923. Herhaaldelijk beloofd sinds 1988. Belofte die echter nooit kon ingelost worden. Ook

Lees meer »

De orgasmekloof bestaat écht, en deze experts willen hem dichten: “Vrouwen kunnen even gemakkelijk klaarkomen als mannen. Maar je moet weten op welke knopjes te duwen”

Het kleine sterven. De klaterende climax. Metaforen genoeg over het orgasme, maar er lopen nog altijd – vooral – vrouwen rond die niet weten of ze er ooit al één hadden. Seksuologe Chloé De Bie en uroloog François Hervé kaarten dat aan in hun nieuwe boek. “Bij vrouwen is te vroeg klaarkomen geen enkel probleem.”

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in Vlaanderen in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt opmerkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

180 hotelgasten opgelicht door hackers, uitbater is radeloos: “Mijn klanten zijn hun geld kwijt en niemand kan ons helpen”

Robin Schluter (58), uitbater van driesterrenhotel St. Pol in Knokke-Heist, zit met de handen in het haar. Op 2 april kregen 180 hotelgasten een bericht – zogenaamd afkomstig van Booking.com – waarin hen werd gevraagd om hun betaling opnieuw te bevestiging. Minstens zes klanten werden op deze manier voor honderden tot bijna 2.000 euro opgelicht. “Hackers gaan tegenwoordig zo zorgvuldig

Lees meer »

Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand

In de Hoopstraat in Oostende ontstond dinsdagmiddag, kort voor 16 uur, brand in een wooncomplex. De aanwezige bewoners moesten hun woning verlaten. Drie van de vier woningen werden door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Kwaad opzet is uitgesloten.
The post Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »