Geheim drugslab stond midden in alle drukte, en was net daarom goed verstopt

De Poederleese weg in Lille staat bekend als ‘de drukste steenweg van de Kempen’. Waarschijnlijk merkten de omwonenden net daardoor niks van het geheime drugslab vlakbij. Tot er woensdag drie doden vielen. “Wij zitten hier vaak tot na middernacht, maar hoorden nooit wat.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen”

De eventuele komst van een Batopin geldautomaat, blijft de gemoederen beroeren in Komen. Burgervereniging ‘Barjos Mountches’ uit Waasten heeft een petitie gelanceerd met een duidelijke boodschap. “Die geldautomaat? Die moet hier komen!”
The post Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

C-mine in Genk stelt nieuw kunstenfestival ‘Any Way the Wind Blows’ voor

C-mine in Genk wil deze zomer uitpakken met een nieuw kunstenfestival ‘Any Way The Wind Blows’. Het festival omvat een brede waaier aan installaties en kunstwerken: van springkastelen, ontworpen door bekende Belgische kunstenaars tot een machine die windstromen nabootst. Mensen kunnen ook papieren vliegtuigjes maken. "Er is voor het thema lucht gekozen, omdat dat belangrijk is voor de kunst en

Lees meer »

Stijn Stijnen verweert zich na stevige schorsing na slag aan broer: “Bond moet zich ook aan regels houden”

Voor de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal is vrijdagnamiddag het dossier van coach Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen behandeld. Het Disciplinair Comité schorste de ex-keeper voor een duw/slag aan zijn broer en het onrechtmatig betreden van het veld. Hij liep in totaal zo (opgeteld met een oude schorsing) zes speeldagen schorsing op. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge stelde de

Lees meer »

“Dit is onze Notre-Dame”: historisch beursgebouw Kopenhagen binnenin volledig verwoest, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een waar inferno. Volgens brandweerchef Jakob Vedsted Andersen is het hele gebouw langs de binnenzijde verwoest. Eerder was ook de iconische torenspits van het gebouw al ingestort. “Het zal nog uren duren vooraleer het vuur onder controle is”, stelde Jakob Vedsted als chef van de hulpdiensten

Lees meer »

Werken stadspark Egide Defever gaan van start

De werken aan het gloednieuwe stadspark Egide Defever gaan weer een versnelling hoger. Een aannemer is bezig met de aanleg van wandelpaden. Maar daar blijft het niet bij.
The post Werken stadspark Egide Defever gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland

In Bayreuth, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, zijn twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie laten weten. De twee, die ook de Duitse nationaliteit hebben, worden ervan verdacht sabotage-acties te hebben gepland met het doel de Duitse militaire steun voor Oekraïne te ondermijnen.

Lees meer »

Uur van de waarheid voor KVO: nagelbijten, ook naast het veld

Zomaar winnen tegen het al gedegradeerde SL16? ‘Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.’ Getekend: Johan Cruijff. In 1988 kwam Cruijff, die donderdag 77 zou zijn geworden, naar het internationaal knapentornooi van KVO. Daar bestaat een knappe foto van, met huidig materiaalman Luc Benthein naast Cruijff. Misschien
The post Uur van de

Lees meer »