Geen PK in eigen dorp voor Ramses Debruyne, wel Parijs-Roubaix U23

Zondag komt Ramses Debruyne (21) weer in competitie. Hij trekt naar Parijs-Roubaix voor beloften en laat het West-Vlaams kampioenschap in eigen dorp schieten. Logische keuze van de pion van het Alpecin-Deceuninck Devo Team.

Drie weken geleden veroverde Debruyne aan het einde van de Youngster Coast Challenge tussen Bredene en Koksijde z’n eerste podium dit seizoen. Achter de ontsnapte Duitser Niklas Behrens werd hij tweede. Daarna trok hij naar Olympia’s Tour, een vijfdaagse in Nederland waar ploegmaat Simon Dehairs een etappe won.

“Na die rittenkoers was het even tijd om een weekje rust in te lassen”, vertelt de laatstejaarsbelofte. “Voor mij breken nu enkele belangrijke weken aan. Beginnend met Parijs-Roubaix zondag, Luik-Bastenaken-Luik een week later, Gent-Wevelgem op 21 april en vier dagen later Tour de Bretagne.”

Voor de Rollegemnaar wordt het zondag de eerste Parijs-Roubaix uit z’n carrière. Als eerstejaarsjunior haalde hij de selectie niet, het jaar nadien werd deze koers door de pandemie niet georganiseerd en bij de beloften was het vorig jaar pas de eerste editie na corona. “Toen gaf ik de voorkeur aan de Ardense Pijl die dezelfde dag werd gereden”, aldus Debruyne.

Rol in finale spelen

Deze week probeert Ramses Debruyne zich zo goed mogelijk voor te bereiden op z’n debuut in de Hel van het Noorden. “Vrijdag ga ik met mijn vader enkele kasseistroken uit de finale bekijken”, verduidelijkt hij. “Bij de ploeg hebben we heel geschikt materiaal voor Parijs-Roubaix. Dat is het laatste van mijn zorgen. Veloviewer is een handig instrument en ik bekijk ook filmpjes van vorig jaar. Zo zal ik goed voorbereid zijn.”

Om in de finale een rol te spelen. “Dat is de bedoeling”, beaamt Debruyne. “Het wordt een uitputtingsslag, dat ligt me. Eens de wedstrijd voorbij, ben ik benieuwd naar het resultaat van het PK in Rollegem. Het parcours is vrij lastig, het wordt niet noodzakelijk een sprint. Ik was er uiteraard graag bij geweest, maar de datum is ietwat ongelukkig”, Debruyne.

(HF)

The post Geen PK in eigen dorp voor Ramses Debruyne, wel Parijs-Roubaix U23 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq officieel gestart in Het Bierkasteel in Izegem: “Een droom die uitkomt”

In Het Bierkasteel in Izegem had de officiële start plaats van de Hawaï-campagne voor Stefaan De Clercq uit Ingelmunster, die op zaterdag 26 oktober 2024 voor de allereerste keer deelneemt aan het ‘Ironman World Championship’ in Hawaï. De voorzitter van het Hawaï-comité is Xavier Vanhonsebrouck. Zijn coach is Ironman 2013 Frederik Van Lierde.
The post Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq

Lees meer »

“Nooit verwacht dat het zo’n vaart zou lopen”: cast van VTM-telenovelle ‘Milo’ brengt single uit en plant zomerse concerttournee

In de VTM-telenovelle ‘Milo’ speelt Mathias Mesmans (22) een popster, maar binnenkort staat zijn fictieve personage misschien echt hoog in de Ultratop naast hoofdrolspeelster Camille. Als Liam brengt hij vrijdag zijn debuutsingle ‘Mezelf verlies’ uit. En nog meer nieuws van het ‘Milo’-front: deze zomer volgt er ook concerttournee met de acteurs door Vlaanderen.

Lees meer »

Waarom NAVO-ministers vergaderen op dit Zweedse eiland van Pippi Langkous, is het zo belangrijk?

Het is zo groot als de provincie West-Vlaanderen. Er is het huis van Pippi Langkous te vinden, evenals een sauna in een omgebouwde bunker. Maar wat maakt van het Scandinavische vakantie-eiland Gotland zo een militaire troef? Waarom zulle er tegen 2027 4.000 gestationeerd zijn? En wat maakt het eiland zo bijzonder dat precies dáár de Noorse, Zweedse en Baltische ministers

Lees meer »

Wereldwijde voorraad choleravaccin op terwijl uitbraken blijven verspreiden

De wereldwijde voorraad van het choleravaccin is volledig op, dat meldt The New York Times. Er zijn wereldwijd maar vier bedrijven die een choleravaccin produceren, waarvan er momenteel maar één het vaccin mag verkopen. Eind februari werden er over heel de wereld al 79.300 gevallen van cholera en 1.100 sterfgevallen gemeld. Dit zou nog een grote onderschatting zijn van de

Lees meer »

Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt

Lees meer »