Geen PK in eigen dorp voor Ramses Debruyne, wel Parijs-Roubaix U23

Zondag komt Ramses Debruyne (21) weer in competitie. Hij trekt naar Parijs-Roubaix voor beloften en laat het West-Vlaams kampioenschap in eigen dorp schieten. Logische keuze van de pion van het Alpecin-Deceuninck Devo Team.

Drie weken geleden veroverde Debruyne aan het einde van de Youngster Coast Challenge tussen Bredene en Koksijde z’n eerste podium dit seizoen. Achter de ontsnapte Duitser Niklas Behrens werd hij tweede. Daarna trok hij naar Olympia’s Tour, een vijfdaagse in Nederland waar ploegmaat Simon Dehairs een etappe won.

“Na die rittenkoers was het even tijd om een weekje rust in te lassen”, vertelt de laatstejaarsbelofte. “Voor mij breken nu enkele belangrijke weken aan. Beginnend met Parijs-Roubaix zondag, Luik-Bastenaken-Luik een week later, Gent-Wevelgem op 21 april en vier dagen later Tour de Bretagne.”

Voor de Rollegemnaar wordt het zondag de eerste Parijs-Roubaix uit z’n carrière. Als eerstejaarsjunior haalde hij de selectie niet, het jaar nadien werd deze koers door de pandemie niet georganiseerd en bij de beloften was het vorig jaar pas de eerste editie na corona. “Toen gaf ik de voorkeur aan de Ardense Pijl die dezelfde dag werd gereden”, aldus Debruyne.

Rol in finale spelen

Deze week probeert Ramses Debruyne zich zo goed mogelijk voor te bereiden op z’n debuut in de Hel van het Noorden. “Vrijdag ga ik met mijn vader enkele kasseistroken uit de finale bekijken”, verduidelijkt hij. “Bij de ploeg hebben we heel geschikt materiaal voor Parijs-Roubaix. Dat is het laatste van mijn zorgen. Veloviewer is een handig instrument en ik bekijk ook filmpjes van vorig jaar. Zo zal ik goed voorbereid zijn.”

Om in de finale een rol te spelen. “Dat is de bedoeling”, beaamt Debruyne. “Het wordt een uitputtingsslag, dat ligt me. Eens de wedstrijd voorbij, ben ik benieuwd naar het resultaat van het PK in Rollegem. Het parcours is vrij lastig, het wordt niet noodzakelijk een sprint. Ik was er uiteraard graag bij geweest, maar de datum is ietwat ongelukkig”, Debruyne.

(HF)

The post Geen PK in eigen dorp voor Ramses Debruyne, wel Parijs-Roubaix U23 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke

Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open.
The post Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizend uur video’s, DNA-onderzoek en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep onderzoek naar moord op Marc (71) en Laura (66)

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

Dodental Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen opgelopen tot 6, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 6 doden en 83 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Jong KAA Gent opent ploegvoorstelling, Buffalo-fans wachten vol ongeduld op eerste elftal

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wachten de Buffalo-fans momenteel vol ongeduld op de eerste ploeg. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten

Lees meer »

Eén van deze vijf moet Kamala Harris helpen Trump te verslaan. Amerika-expert legt uit “waarom ze best een witte man kiest”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »