Franse peuter (2) in coma na eten van cannabis die verstopt zat in Kinder-ei

In het Franse dorpje Morlaàs is zaterdag een meisje van 2 in een coma beland nadat ze cannabis at die verstopt zat in een Kinder Surprise-ei. Ze vond het chocolade-ei in de garage van haar ouders. 

Meer krantenkoppen in België

Bezieler en coördinator Hans Dewitte van kleinVerhaal zet in september stap terug

Bij kleinVerhaal vertrekt coördinator Hans Dewitte (59) op 1 september. Dat komt als een verrassing. Hij leidde de kunstpraktijk meer dan 20 jaar en verankerde ze definitief in Oostende. “Ik wil de fakkel nu doorgeven en zal geen schoonmoeder in de keuken spelen”, zegt de bezieler.
The post Bezieler en coördinator Hans Dewitte van kleinVerhaal zet in september stap terug

Lees meer »

Archeologische vondsten moeten duidelijker beeld van middeleeuws Menen schepen: “Niet te onderschatten”

Tijdens de werken aan een nieuwbouwproject tussen de Rijselstraat en Kerkstraat in hartje Menen vonden archeologen heel wat middeleeuwse sporen. Belangrijke vondsten, volgens projectleider Jasper Deconynck. “Er is veel historisch geweten, maar weinig gestaafd met archeologie.”
The post Archeologische vondsten moeten duidelijker beeld van middeleeuws Menen schepen: “Niet te onderschatten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

J.K. Rowling haalt uit naar Harry Potter-sterren Daniel Radcliffe en Emma Watson: “Ik zal hen niet vergeven”

De Britse ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling heeft persoonlijk uitgehaald naar filmsterren Daniel Radcliffe en Emma Watson, die respectievelijk Harry Potter en Hermelien Griffel speelden in de verfilmingen van haar boeken. De twee acteurs distantieerden zich van Rowling in het lopende debat rond transgender personen. “Daarvoor zal ik hen niet vergeven”, aldus de schrijfster.

Lees meer »

Wat gebeurde er achter de schermen bij de veiligheidsdiensten na mail aan Waalse scholen over “dag vol terreur”?

"11 april om 10 uur zal een dag vol terreur zijn voor jullie." Dat is de mail die een dertigtal scholen gisterennamiddag ontving. Paniek volgde, net als een crisiscommunicatie van het Nationaal Crisiscentrum in de late avond. Pas ’s morgens kon er opgelucht ademgehaald worden: de dreiging was "ongeloofwaardig" en "onwaarschijnlijk". Een reconstructie van wat er zich al die uren

Lees meer »

Drugdealer die steeds hervalt ontsnapt aan veel zwaardere straf

Een drugdealer uit Nieuwpoort die maar blijft hervallen in zijn slechte gewoontes is in de rechtbank van Veurne ontsnapt aan een veel zwaardere straf. J.V. riskeerde vier jaar effectief, omdat hij een winkel van drugs had: speed, ketamine, cannabis, XTC maar vooral cocaïne. Hij kreeg echter ‘slechts’ 20 maanden effectief en moet 3.000 euro drugsopbrengsten terugbetalen.
The post Drugdealer die

Lees meer »