Drugskoks allicht gedood door giftige dampen

Drugslabo’s zijn al jaren een plaag in ons land, vooral dan in de Limburgse en Antwerpse Kempen. Voor de tweede keer op vijf jaar tijd zijn er in een illegaal labo doden gevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe nummers van Taylor Swift over haar relatie met Matty Healy laten zijn familie koud: “Het verbaast ons niets”

Taylor Swift (34) bracht vrijdag haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uit. En hoewel de zangeres op sociale media benadrukte dat ze niemand wilde wreken in haar 31 nummers, denkt de familie van haar ex, Matty Healy, daar anders over. Zij steken namelijk de draak met enkele nummers waarin de popster over haar relatie met de 1975-frontman zingt. “Wij

Lees meer »

Oekraïne voert grootschalige droneaanval uit op Russisch grondgebied, brandstofdepot in regio Smolensk geraakt

Het Oekraïense leger heeft afgelopen nacht verschillende doelwitten op Russisch grondgebied bestookt met een "grootschalige droneaanval". Dat zeggen Russische bronnen en is bevestigd door een Oekraïense inlichtingendienst. Vooral de energie-infrastructuur bleek een belangrijk doelwit: een brandstofdepot en 3 installaties van het elektriciteitsnetwerk werden geraakt. In Belgorod zijn 2 mensen gedood.

Lees meer »

Waar staat Open VLD voor?

De Open VLD is sinds 1999 in élke regering actief, met uitzondering van één Vlaamse regeerperiode. Maar waar staat de partij voor? En waar zetten de liberalen op in? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Een ‘Rear Naked Choke’ of ‘Hammerfist’? Met dit rondje terminologie ben je helemaal klaar voor kamp van Jan Quaeyhaegens

Een retro in het voetbal, een dunk in het basket of de lead-out in de koers: gekende termen voor sportliefhebbers. Maar ooit al gehoord van een Rear Naked Choke of een Haymaker? Met het duel van Jan Quaeyhaegens tegen de Griek Konstantinos Ntelis in het MMA bij Cage Warriors in het verschiet: een rondje terminologie en de belangrijkste regels van

Lees meer »

Dansend duo probeert in Oostends café horloge te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd: achttien maanden cel gevorderd

In een Oostends café kwamen een Marokkaan en een Algerijn rond Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dansen. De mannen probeerden tevergeefs de horloge te stelen van de burgemeester van Staden. Nu riskeren ze elk achttien maanden effectieve celstraf.
The post Dansend duo probeert in Oostends café horloge te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd: achttien maanden cel gevorderd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb Veronique iets aangedaan”: Jürgen M. (41) zocht zijn ex op in stadion Club Brugge, enkele uren later was ze dood

Op 4 december vorig jaar werd Veronique Nobus (36) met geweld om het leven gebracht. De dader, haar ex-partner Jürgen M., had haar enkele uren eerder nog opgezocht tijdens een wedstrijd van Club Brugge. Toen de man later die avond ook naar haar appartement kwam, ging het helemaal fout. De reconstructie donderdag moet uitwijzen wat zich heeft afgespeeld. “Tegen Veronique

Lees meer »

Gewonde bij steekpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar de precieze omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (66) : Leo van Ockerhout, sociaal voelend edelman

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Leo van Ockerhout, sociaal voelend edelman.
The post Bruggeling onder de loep (66) : Leo

Lees meer »

Verpleger Joeri Busschaert van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper ontvangt prijs voor ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’

Verpleger Joeri Busschaert is ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar 2024′ geworden. Hij kreeg die prijs gisterenavond op de awarduitreiking van ZORG Magazine in Brussel. Joeri was vorig jaar na de aardbevingen in Turkije met het medische team van B-FAST naar daar afgereisd. Daar bleek het veldhospitaal een tekort aan radiologen te hebben en dus schakelde Busschaert zijn collega’s van het thuisfront

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos.

Lees meer »

Plofkraken zijn Nederlands exportproduct geworden

Vorig jaar zijn 137 Nederlanders aangehouden omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij een plofkraak. Dat meldt de Nederlandse politie. De meeste plofkraken, waarbij een geldautomaat tot ontploffing wordt gebracht, waren in Duitsland. Nederlandse verdachten sloegen er vorig jaar 367 keer toe. In België waren Nederlanders bij vier plofkraken betrokken, in Zwitserland bij negen en in Oostenrijk acht.

Lees meer »