‘Door opmars van AI is vraag naar wapenbeheersing weer heet hangijzer voor NAVO. Net als in Koude Oorlog’

18:23 Door de oorlog in Oekraïne is Rusland weer de grootste kopzorg van de NAVO. Maar in de wijdere wereld wachten de alliantie nog uitdagingen. ‘De opkomst van China, de grotere strijd tussen wereldmachte… 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Wie zegt dat je niets kan bijleren van een stripverhaal?”

Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235′ in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En

Lees meer »

Japan opgeschrikt door aardbeving met kracht van 6,3

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat meldt het Amerikaanse seismologisch instituut USGS. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

Parket wil DNA van personeel rusthuis Oostrozebeke na moorden in 2020

Het Kortrijkse gerecht zet alles op alles om drie moorden en zes moordpogingen in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke na vier jaar alsnog op te helderen. Alle medewerkers wordt gevraagd om vrijwillig hun DNA af te staan in een ultieme poging om de dader te ontmaskeren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
The post Parket wil DNA van personeel rusthuis Oostrozebeke

Lees meer »

De Lustige Vrienden zetten natuur centraal tijdens concert

Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden organiseert op zaterdag 20 april haar traditionele lenteconcert. Dat krijgt de titel ‘Sounds of the elements’ en dus staan de vier natuurelementen water, lucht, vuur en aarde er centraal.
The post De Lustige Vrienden zetten natuur centraal tijdens concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw hr-en vastgoedplatform ‘Tieltr’ wil stad nog aantrekkelijker maken

Tijdens het Tielt Business Event donderdag werd met ‘Tieltr’ een nieuw onafhankelijk online hr- en vastgoedplatform boven de doopvont gehouden. Het gaat om een initiatief van Vlaemynck, Dumobil, Experza en het Sint-Andriesziekenhuis, met steun van de Stad Tielt.
The post Nieuw hr-en vastgoedplatform ‘Tieltr’ wil stad nog aantrekkelijker maken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale

Voor het tweede jaar op rij slaagde VT Marke-Webis Wevelgem erin om de dubbel op z’n naam te schrijven. Na de beker pakt de ploeg van coach Kristof Vroman nu ook de titel na een overwinning tegen Hemiksem-Schelle. Het werd 3-1.
The post Marke-Webis voor het tweede jaar op rij kampioen in eerste nationale appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

Perfecte stamceldonor gevonden voor Rachèle (3): “Spelen met vriendjes, naar school gaan… Ze zal opnieuw kind kunnen zijn”

“Met ‘een koffer vol moed’ is Rachèle klaar om de strijd aan te gaan.” De aanhouder wint. Zeker in het geval van Evie Landuyt en Maarten Vervaeke. De jonge ouders uit het West-Vlaamse Pittem lanceerden in mei vorig jaar een zoektocht naar stamcellen voor hun driejarige dochtertje Rachèle. Tienduizenden potentiële donoren registreerden zich, tal van BV’s zetten hun schouders eronder.

Lees meer »

De Rolls-Royces drijven door de straten: Emiraten getroffen door nooit geziene regenval, en dat is deels hun eigen schuld

De Verenigde Arabische Emiraten en de buurlanden krijgen regen over zich heen die ze in geen 75 jaar zo intens gezien hebben. Er drijven Rolls-Royces door de straten, grootschalige evacuaties zijn afgekondigd, overheidsdiensten sluiten de deuren en toeristen zijn gestrand op het vliegveld. De verwachting is dat beterschap niet voor meteen is.

Lees meer »

Geschorste magistraten vangen bot: hof van beroep bevestigt ordemaatregel

De twee West-Vlaamse procureurs die geschorst werden in de nasleep van de fraude bij het magistratenexamen van januari, mogen het werk nog niet hervatten. Dat heeft de tuchtrechtbank in hoger beroep beslist. De twee hadden beroep aangetekend tegen hun schorsing, maar vingen bot.
The post Geschorste magistraten vangen bot: hof van beroep bevestigt ordemaatregel appeared first on KW.be.

Lees meer »