Divo Ingelmunster B klaar voor titelfeestje in Promo 3B

Het damesvolleybal in de Brigandsgemeente is hip en daarvoor zorgt de lokale club Divo Ingelmunster, waar meisjes uit de eigen gemeente alle kansen krijgen. En dat er talent aanwezig is, bewijzen de meisjes van Divo B, want zaterdag kunnen ze thuis tegen VC Dentergem de titel pakken in Promo 3B.

Een van de vaste waarden in deze ploeg van trainer-coach Peter Devos is de 20-jarige Fien Fertein. “Ik speel al sinds het eerste leerjaar volleybal bij Divo”, aldus de verkoopster bij Action. “Volleybal is mijn enige uitlaatklep en ik doe het nog heel graag. Het fijne aan deze club is dat alle meisjes kansen krijgen om door te groeien. Zo heb ik zelf alle reeksen doorlopen om nu te kunnen aantreden in een sterk team.”

Concurrent Dentergem

De titel in Promo 3B ligt voor het grijpen, hoe kijk je daar tegenaan? “Intussen zijn we al zeker van onze stek in Promo 2, maar we willen kampioen worden, dus moeten we winnen van concurrent Dentergem. Dat moet zeker lukken, want we zitten in een goede flow. “

“orig jaar was dit team slechts een middelmatig ploegje, maar er kwam versterking van een drietal speelsters die vroeger al hoger gespeeld hadden. Dat zorgde voor een ommekeer. Intussen hebben we een voorsprong uitgebouwd van vier punten op het tweede geklasseerde Ruiselede. Zaterdag hopen we de titel te vieren na een overwinning op het derde geklasseerde Dentergem, maar dat wordt zeker geen makkie. In de heenronde hebben we slechts twee wedstrijden verloren en dat was tegen Dentergem en Wingene.”

“Hoe sterk Dentergem is? Het team beschikt over een super gevaarlijke middenveldspeelster, Laura Vercampt. Ze is de kapitein van de ploeg, is groot van gestalte en heeft tonnen ervaring. Wij moeten er alles aan doen om haar af te blokken en ervoor te zorgen dat hun middenveld niet kan aangespeeld worden. Druk zetten zal de boodschap zijn.” (CLY)

Zaterdag 6 april om 19 uur: Divo Ingelmunster B – VC Dentergem A.

The post Divo Ingelmunster B klaar voor titelfeestje in Promo 3B is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Julie Puype neemt deel aan Miss België:“Wil jongeren altijd helpen”

Het kroontje van Miss België, een droom voor veel meisjes, ook voor de Hertsbergse Julie Puype (17). Ze droomt in de eerste plaats van de titel ‘Miss West-Vlaanderen’. Ze zal samen met 20 andere meisjes uit de provincie strijden voor die titel. De overwinning zou haar een ticket geven om deel te nemen aan de nationale Miss België-verkiezing.
The

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen moordenaar de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »