De Wever (N-VA) claimt dat er al een akkoord is over “Vivaldi II”: “Er zijn al namen geplakt op de ministerposten”

Volgens Bart De Wever hebben MR, Les Engagés en CD&V een “as gevormd” en zijn “er al namen geplakt op de ministerposten”. Dat claimt de N-VA-voorzitter in een interview met weekblad ‘Humo’. De betrokken partijvoorzitters ontkennen echter dat er sprake zou zijn van “een geheim akkoord”. “Het is paniekvoetbal bij de N-VA”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen”

Restaurant De Koetse heeft nieuwe uitbaters. Na 35 jaar uitbating door Piet Vanderyse en Ann Coppens neemt de Nepalese familie Sunar, met de jonge Bibas Sunar (21) als chef-kok, de zaak in handen. “We blijven de klassieke keuken brengen, maar hier en daar wel met mijn eigen toets”, zegt Bibas.
The post Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken

Lees meer »

Waar staat Open VLD voor?

De Open VLD is sinds 1999 in élke regering actief, met uitzondering van één Vlaamse regeerperiode. Maar waar staat de partij voor? En waar zetten de liberalen op in? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Buschauffeur loopt verbrijzelde oogkas op bij brutale afranseling door man met pitbull in Brugge: 37 maanden effectieve celstraf

Toen hij zijn halte miste, sloegen bij Diksmuideling Jens B. de stoppen door. De dertiger, die vergezeld werd door een pitbull, verbrijzelde de oogkas van de buschauffeur en ging vervolgens ook nog de politie te lijf. De rechter gaf hem maandag 37 maanden effectieve celstraf.
The post Buschauffeur loopt verbrijzelde oogkas op bij brutale afranseling door man met pitbull in

Lees meer »

Wintertornooi petanque bij Brugse Gulden Kamer

Bij petanqueclub De Gulden Kamer uit Sint-Kruis vond een wintertornooi voor doubletten plaats met 32 ploegen, nadat zij tijdens vier schiftingsdagen telkens met vier teams verder konden. Teams uit het Brusselse, Luik en het Gentse namen deel, alsook een aantal spelers die op vertrouwde bodem naar de cochonnet wierpen.
The post Wintertornooi petanque bij Brugse Gulden Kamer appeared first on

Lees meer »

Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

Lees meer »

PROlectro neemt Selexion Verdegem in Ertvelde over: “De ziel van het bedrijf blijft behouden”

Het Beernemse bedrijf PROlectro, gespecialiseerd in elektro en technische installaties, neemt een Oost-Vlaamse collega over. Na de aankoop van loodsen en ruimte op de site van ‘t Fort in Beernem, past de overname in de expansieplannen.
The post PROlectro neemt Selexion Verdegem in Ertvelde over: “De ziel van het bedrijf blijft behouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »