Brandweer rukt uit voor onstabiele schouw in Brugge maar vindt geen onmiddellijk gevaar: “Werk voor aannemer”

De bewoonster van een herenhuis in de Jeruzalemstraat in Brugge was woensdagmiddag bezorgd over de staat van de schouw. Ze vreesde het ergste en belde de hulpdiensten.

De brandweer kwam ter plaatse met de ladderwagen en voerde een inspectie uit maar van acuut gevaar was geen sprake.

Een aannemer zal zich moeten ontfermen over de ietwat oude schouw. Tijdens de inspectie was de Jeruzalemstraat even afgesloten voor het autoverkeer maar veel problemen bracht dat niet met zich mee.

Een dik jaar geleden ontsnaptte Brugge nog aan een ramp toen er plots een 18de-eeuwse topgevel van een historisch pand in de Philipstockstraat naar beneden donderde.

The post Brandweer rukt uit voor onstabiele schouw in Brugge maar vindt geen onmiddellijk gevaar: “Werk voor aannemer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwembad Drogenbrood in Beernem helemaal klaar voor grote opening op 13 april

Twee jaar na de eerste spadesteek voor de bouw van een nieuw zwembad aan de sportsite Drogenbrood is het gebouw klaar voor de officiële opening. Op zaterdag 13 april opent het bad zijn deuren en kan iedereen er komen proefzwemmen. Onze reporter kreeg eerder deze week al een rondleiding.
The post Zwembad Drogenbrood in Beernem helemaal klaar voor grote opening

Lees meer »

KIJK. Schepen botsen frontaal, strandgangers filmen alles

Op de Waal vlakbij het Nederlandse Nijmegen zijn zaterdag twee binnenvaartschepen tegen elkaar aan gevaren. Op bovenstaande beelden is te zien dat de schepen recht op elkaar af varen en hard botsen. Op één van de schepen vielen twee gewonden. De twee moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden.

Lees meer »

Gezin van Christophe (43) trots op zijn prestaties in The Voice: “Stiekem droom ik ervan om door te stoten tot de finale”

Stoot Christophe Verholle (43) uit Roeselare opnieuw door naar de volgende liveshow van The Voice van Vlaanderen? Het antwoord op die vraag weten we na vanavond, want dan probeert de sympathieke Roeselarenaar opnieuw om het beste van zichzelf te geven in het populaire VTM-programma. Wij zochten Christophe en zijn gezin op en wilden wel eens weten hoe trots ze wel

Lees meer »

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze draait weer op volle toeren na akkoord over jobs

De vertragingsactie in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze bij Lebbeke is afgelopen. Drie weken geleden beslisten de productiearbeiders maar aan 75 procent te werken nadat de directie had aangekondigd dat er in de productieafdeling in Wieze bij Lebbeke 40 jobs zouden moeten verdwijnen. Na onderhandelen is het aantal naakte ontslagen nu teruggebracht naar minder dan 5. Daarop is

Lees meer »

“Hij is een idioot”: sexting-schandaal breidt uit in Britse politiek, steeds meer politici en journalisten slachtoffer van datalek via Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) blijft onder vuur liggen nadat hij telefoonnummers van partijgenoten en journalisten had gedeeld met een man via homo-datingapp Grindr. Wragg had vorige week zijn excuses aangeboden, maar neemt nu ook ontslag als ondervoorzitter van het “1922 Committee”, dat gaat over de leiderschapsverkiezing binnen de Conservatieve Partij.

Lees meer »

Coup de théâtre in Brussels Parlement: spanningen lopen hoog op over verbod op onverdoofd slachten, oppositie hekelt “electorale spelletjes”

Het nieuwe wetboek dierenwelzijn leidt tot spanningen binnen de Brusselse regering. PS staat op de rem omdat de socialisten vrezen dat bij de bespreking in het parlement het verbod op onverdoofd slachten op tafel zou komen. Oppositiepartijen MR, N-VA en CD&V – maar ook PS-parlementslid Julien Uyttendaele – voeren nu de forcing en hebben beslist om de tekst van minister

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Grootste energiecentrale nabij Kiev volledig verwoest: “De vijand heeft opnieuw onze energie-infrastructuur aangevallen”

Bij een luchtaanval van Rusland op de Oekraïense energie-infrastructuur werd de grootste thermische energiecentrale van het land verwoest. Het Oekraïense parlement keurt een wetsvoorstel goed dat de regels rond mobilisatie aanscherpt. En een Amerikaanse topgeneraal waarschuwt dat de Oekraïense wapens snel opgeraken. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 12 april terug.

Lees meer »