Biden stuurt aan op onderzoek naar Israëlische aanval op hulpmedewerkers

08:15 De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat Israël te weinig doet om hulpmedewerkers te beschermen, nadat dinsdag zeven medewerkers van de ngo World Central Kitchen om het leven zijn gekomen. Het Isra… 

Meer krantenkoppen in België

Vogelopvangcentrum krijgt minder besmeurde zeevogels binnen, maar ziet wel een stijging op andere wateren: “Recent 4 grote lozingen geweest”

De sterke daling van olievervuiling op zee resulteert in minder besmeurde zeevogels en dat merken ze ook al jaren in het Vogelopvangcentrum in Oostende. Directeur Claude Velter ziet echter wel een ander probleem opduiken de voorbije jaren. “Vooral op de binnenwateren dan”, zegt Velter.
The post Vogelopvangcentrum krijgt minder besmeurde zeevogels binnen, maar ziet wel een stijging op andere wateren:

Lees meer »

KIJK. Eerste koppel van ‘Blind Gekocht’ geeft experten 425.000 euro voor hun droomwoning: “We zijn de studentenbuurt beu”

Het is bijna zover. Op 17 april gaat het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’ opnieuw van start op Play4. Het eerste koppel, Pieter (29) en Mevin (30), leggen hun lot (en meteen ook al hun spaarcenten) in de handen van de experten en hopen zo hun droomwoning te vinden. “Het is hier te klein en we willen weg uit de studentenbuurt.”

Lees meer »

Drie studenten Vives nemen deel aan Budapest Rally: “Liefhebbers van auto’s en avontuur”

Studenten autotechnologie Loïc Desimpelaere uit Roeselare, Victor Van de Veire uit Eeklo en Jules Teerlinck uit Ieper leerden elkaar bij de start van het academiejaar kennen in Vives en staan over enkele maanden voor het avontuur van hun leven. De drie 18-jarigen nemen met een Mercedes uit 1992 deel aan de Boedapest Rally, de roadtrip die de deelnemers langsheen tal

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 13 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 13 doden en 60 gewonden geteld. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Ihor Klymenko weten. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »