Bewoners zorgflats vluchten even de straat op na brandgeur: “Pan met aangebrand vlees was boosdoener”

De brandweer van Veurne rukte woensdagmiddag rond 17.30 uur uit naar een flatgebouw in de Rozendalstraat in Veurne. Daar werd een brandgeur waargenomen en werd gevreesd voor een brand binnen. Een vergeten pan met verbrand vlees bleek de boosdoener te zijn.

Rond 17.30 uur belden bewoners van het flatgebouw in de Rozendalstraat de hulpdiensten op. Ze werden een brandgeur gewaar in het gebouw met drie verdiepingen waar ook zorgflats gevestigd zijn. De dame van de flat waar de geur vandaan leek te komen deed haar deur niet open waardoor voor een binnenbrand werd gevreesd.

De bewoners zelf gingen in afwachting naar buiten. De brandweer van Veurne en de politie waren snel ter plaatse. “We konden de flat uiteindelijk vrij snel binnendringen”, zegt brandweerkapitein Rik Breem. “In de keuken troffen we een pan aan waarin vlees lag dat al flink verbrand was. Dat zorgde voor een onaangename brandgeur maar veel rookontwikkeling kwam er niet bij te kijken.”

Niks gemerkt

“De bewoonster was nog binnen maar had niets opgemerkt. Door de weinige rookontwikkeling ademde ze ook niet teveel rook in. Door ramen en deuren open te zetten konden we de geur verdrijven.” De brandweer kon dus snel terugkeren.

(JH)

The post Bewoners zorgflats vluchten even de straat op na brandgeur: “Pan met aangebrand vlees was boosdoener” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u, LIVE op VTM/VTM GO). “Ach ja, je kent hem”: Xavi reageert koeltjes op (mentaal) steekje van Luis Enrique

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »

“Ik ben niet langer het feestbeest dat graag met iedereen in bed duikt”: ‘Temptation’ Megan probeert de ware liefde te vinden

Ze leek de afgelopen maanden haast permanent op vakantie, maar dezer dagen vertoeft Megan Desaever (24) weer eventjes in onze contreien. Voor de persdag van het All Stars-seizoen van ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ zakte de realityster af naar Amsterdam, waar ze haar hart op tafel legde. Een gesprek over liefde en lust, volwassen worden en grenzen stellen. “Ik

Lees meer »

LIVE VAN HOOL. Faillissement kan “heel groot probleem” worden voor De Lijn – VDL eist vanavond nog duidelijkheid: “Anders eindigt het voor ons”

Kandidaat-overnemer VDL eist vandaag nog duidelijkheid van de curatoren. “Als er vanavond geen besluit wordt genomen, dan eindigt het voor ons”, klinkt het. En als de uiteindelijke overnemer van busbouwer Van Hool zou stoppen met stadsbussen, dan zou dat “een heel groot probleem” zijn voor De Lijn. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) woensdag gezegd. Volg alle

Lees meer »

Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes

Het Davidsfonds Ledegem pakt op zondag 21 april uit met het evenement ‘Verrassende tuintonen’. De vereniging koppelt een fietstocht aan verschillende tuinconcertjes. “Er is voor elk wat wils. Van dj Fluoveste tot Seraphine en Tim of de MFH Coverband.”
The post Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd

Oud-schepen Erik Vandewalle uit Izegem is zaterdagmorgen 13 april thuis overleden. Hij was 86 jaar. Erik was politiek een groot figuur in Izegem. Hij was schepen voor de toenmalige Volksunie van 1982 tot 1994.
The post Izegems oud-schepen Erik Vandewalle overleden op 86-jarige leeftijd appeared first on KW.be.

Lees meer »