Bewoners zorgflats vluchten even de straat op na brandgeur: “Pan met aangebrand vlees was boosdoener”

De brandweer van Veurne rukte woensdagmiddag rond 17.30 uur uit naar een flatgebouw in de Rozendalstraat in Veurne. Daar werd een brandgeur waargenomen en werd gevreesd voor een brand binnen. Een vergeten pan met verbrand vlees bleek de boosdoener te zijn.

Rond 17.30 uur belden bewoners van het flatgebouw in de Rozendalstraat de hulpdiensten op. Ze werden een brandgeur gewaar in het gebouw met drie verdiepingen waar ook zorgflats gevestigd zijn. De dame van de flat waar de geur vandaan leek te komen deed haar deur niet open waardoor voor een binnenbrand werd gevreesd.

De bewoners zelf gingen in afwachting naar buiten. De brandweer van Veurne en de politie waren snel ter plaatse. “We konden de flat uiteindelijk vrij snel binnendringen”, zegt brandweerkapitein Rik Breem. “In de keuken troffen we een pan aan waarin vlees lag dat al flink verbrand was. Dat zorgde voor een onaangename brandgeur maar veel rookontwikkeling kwam er niet bij te kijken.”

Niks gemerkt

“De bewoonster was nog binnen maar had niets opgemerkt. Door de weinige rookontwikkeling ademde ze ook niet teveel rook in. Door ramen en deuren open te zetten konden we de geur verdrijven.” De brandweer kon dus snel terugkeren.

(JH)

The post Bewoners zorgflats vluchten even de straat op na brandgeur: “Pan met aangebrand vlees was boosdoener” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert

Christelle Vandermaes en Gilbert Vonck vierden op vrijdag 12 juli hun gouden huwelijk. Net vijftig jaar daarvoor, op 12 juli 1974, traden ze in het huwelijk.
The post Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dansinitiaties in Baudelopark draaien op volle toeren en bij SGOL proef je van echte Gentse Kroakemandels

Dag twee van de Gentse Feesten zijn volop aan de gang! In het Baudelopark draaien de dansinitiaties op volle toeren. Wie graag Kroakemandels, gezouten gefrituurde erwten, wil proeven moet bij SGOL onder de stadshal zijn. Het is rond de 30 graden in de stad, maar later op de avond gaat het mogelijks onweren. Met het oog daarop zijn constructies op

Lees meer »