Balmoral Castle opent deuren voor het publiek, een kaartje kost 117 euro

Het Britse koningshuis stelt vanaf mei voor het eerst Balmoral Castle open voor het publiek. Een rondleiding kost 117 euro. Wie daar nog afternoon tea bij wil, moet 175 euro betalen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Liefje, we zijn blijkbaar uit elkaar”: zes weken na live-bruiloft reageren Regi en Kristel op geruchten over hun scheiding

“Liefje, ik heb nieuws. We zijn blijkbaar uit elkaar”, zegt Kristel Hubeny tegen haar kersverse man Regi op een terrasje. Er zouden verschillende geruchten de ronde doen dat het koppel al uit elkaar is van voor hun grote trouw in Zuid-Afrika. “En ik zou ook nog onder contract staan bij jou”, voegt Kristel eraan toe. Regi kan zijn oren niet

Lees meer »

KIJK. Spice Girl wordt 50. David Beckham deelt nooit eerder vertoonde beelden van jonge Victoria

David Beckham (48) deelt op Instagram een lief filmpje voor de vijftigste verjaardag van zijn vrouw Victoria. Een jonge Brooklyn en Romeo Beckham wensen hun moeder een gelukkige verjaardag, waarna we ook een piepjonge Victoria zien doorheen de jaren. Van kinderfoto’s tot filmpjes van haar popcarrière bij de Spice Girls tot haar dagen als modeontwerpster. Ook de andere leden van

Lees meer »

Jonas Vingegaard heeft eindelijk Baskisch ziekenhuis verlaten: “Nu is het tijd om volledig te revalideren”

Eindelijk. Zestien dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland heeft Jonas Vingegaard (27) het ziekenhuis van Vitoria-Gasteiz verlaten. De Deen werd begin april succesvol geopereerd aan het sleutelbeen, maar de klaplong die hij opliep bij de crash bemoeilijkte lang de terugvlucht naar Denemarken. “Nu is het tijd om volledig te revalideren. Duim omhoog”, zegt Vingaard in

Lees meer »

Noorse koning Harald keert terug na ziekteverlof

Koning Harald van Noorwegen gaat na een lange ziekteperiode vanaf maandag weer aan het werk. Dat maakte het Noorse koningshuis vrijdag bekend. Hij zal de stafchef van het Noorse leger en twee andere hoge officieren in audiëntie ontvangen. In februari liep de koning een infectie op tijdens een privébezoek aan het eiland Langkawi in Maleisië. De 87-jarige vorst kreeg een

Lees meer »

7 slachtoffertjes geïdentificeerd. Ouders krijgen te horen dat ‘meester Thijs’ (38) foto’s maakte van hun zoontje op schooltoilet

Al minstens zeven slachtoffertjes van kleuterleider Thijs D.W. (38) van basisschool De Springplank in het Oost-Vlaamse Onkerzele zijn geïdentificeerd. Dat heeft HLN vernomen. De speurders hebben aan de ouders verteld dat ‘meester Thijs’ beelden van hun zoontjes maakte in de schooltoiletten. De vraag blijft nu of de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt, maar ook of hij zijn slachtoffers heeft

Lees meer »

Uitzonderlijk hoge concentraties lood in fijn stof gemeten dichtbij site van Umicore in Hoboken: “Geen acuut gezondheidsrisico”

Op 1 en 5 maart 2024 werden uitzonderlijk hoge concentraties lood in fijn stof gemeten dichtbij de site van het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken. Dat komt wellicht door wegenwerken waarbij onverwacht op een bedding van historische restproducten is gestoten. Het Departement Zorg verwacht geen acute gezondheidseffecten van de hoge dagpiekwaarden.

Lees meer »

Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlatenheid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”

Zonder de dichters van ‘De Eenzame Uitvaart’ was op 2 april in Antwerpen een baby’tje van één dag oud in eenzaamheid begraven. Omdat er geen familie naar het kerkhof kwam om afscheid te nemen, nam dichter Max Greyson (36) die taak op zich. Hij schreef voor K. het gedicht ‘Niet Klein’. Meisje K. is het derde Antwerpse borelingetje in één

Lees meer »

Suri Cruise is officieel 18, en haar zwijgplicht vervalt: “Ze mag zich nu uitspreken over haar vader en Scientology”

Suri Cruise, de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes (45), is donderdag 18 geworden. Het meisje floreert op alle gebieden, en toont dezelfde creativiteit als haar ouders. Heeft daar, behalve genetisch, absoluut geen aandeel in: papa Tom (61), die al 11 jaar alle contact met haar weigert. Hoe zal hun relatie veranderen nu Suri meerderjarig is? En wat met

Lees meer »

27 keer ging hij vrijuit, maar nu vliegt pyromaan (51) toch in de cel

Al dertig jaar lang wordt de 51-jarige Dieter K. uit Balen gelinkt aan brandstichtingen. Hij zou zelfs de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. In het verleden ging hij voor 27 brandstichtingen nog vrijuit bij gebrek aan bewijs. Dit keer is hij echter veroordeeld tot 5 jaar cel én een gigantische schadevergoeding voor pyromanie in zijn eigen dorp.

Lees meer »

VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering na aanval Iran, Israël eist actie: “Ernstige bedreiging voor de mondiale vrede en veiligheid”

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) houdt zondag om 16.00 uur lokale tijd (22.00 uur Belgische tijd) een spoedvergadering in New York. Dat meldt de huidige voorzitter van de Veiligheidsraad, Vanessa Frazier uit Malta. De spoedvergadering komt er nadat Iran zaterdagavond een aanval met drones en raketten heeft uitgevoerd op Israël.

Lees meer »

Ruzie onder magistraten, disfuncties en ‘indicaties’ van kerkelijke druk in Operatie Kelk, maar geen formeel bewijs

De Hoge Raad voor de Justitie heeft een reeks disfuncties vastgesteld in het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Hij verwijst onder meer naar de teruggave van de in beslag genomen stukken en de lange duur van het onderzoek. “Maar er is geen formeel bewijs dat het gerecht moedwillig, onder druk van de kerk, zaken in de doofpot

Lees meer »