André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes”

André Messelier vierde zijn 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem. Hiervoor werd hij in de bloemetjes gezet door het Ichtegemse gemeentebestuur.

André werd op 30 maart 1924 geboren in Zerkegem en woonde daarna vele jaren in Gistel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leerde hij Anna Lingier kennen en het koppel trouwde in 1946. Anna, die in 1995 overleed op 73-jarige leeftijd, schonk André twee dochters, die op hun beurt voor twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen zorgden.

André was beroepshalve laborant bij UCB in Zandvoorde en in zijn vrije tijd heel actief in het verenigingsleven. Anna zorgde voor de opvoeding van de meisjes.

Koersliefhebber

André was en is nog steeds een koersliefhebber. Zelf heeft hij nooit wedstrijden gereden, maar als er ergens in de regio een wielerwedstrijd werd georganiseerd, kon je er op rekenen dat André daar – met de fiets – naartoe trok. Ook nu geniet hij, zij het vanuit zijn zetel op de kamer en op televisie, volop van de koers.

André is iemand die van gezelligheid en mensen om zich heen houdt. Zijn dochters en kleindochter komen dan ook regelmatig op bezoek (zijn kleinzoon is vorig jaar jammer genoeg overleden), of er wordt voor vervoer gezorgd als er in de familie gefeest wordt. “Daar geniet hij écht van”, vertelt een personeelslid. “Hij vindt het fijn dat hij niet vergeten wordt alleen omdat hij oud en slecht te been is.”

We komen ook te weten dat hij een zoete zonde heeft.

Latte macchiato

“Hij komt regelmatig naar de cafetaria om een kaartje te leggen met enkele andere bewoners, en dan vraagt hij steevast om een latte macchiato”, krijgen we te horen.

André woont pas sinds april 2021 in het woonzorgcentrum. Hij is nog steeds rad van tong en de grappen en opmerkingen vliegen dan ook vlot over en weer aan de feestdis. Daar tekende de hele familie present: dochters Mia en Arlette, kleindochter Muriel en achterkleinkinderen Brecht, Ine, Yentl en Rens.

The post André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra agenten en veiligheidsmaatregelen rond stadions na dreigementen IS: “Mensen hebben geen schrik, maar het leeft wel”

Volgens verschillende buitenlandse media dreigt terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) met een aanslag tijdens de kwartfinales van de Champions League. “Vermoord ze allemaal”, schreven ze op een wansmakelijke ‘affiche’. De matchen gaan door zoals voorzien, met extra veiligheidsmaatregelen. In Madrid en Londen gingen de eerste twee kwartfinales alvast door zonder incidenten.

Lees meer »

Aangroei werkzoekenden piekt

18:05 De aangroei van nieuwe werkzoekenden bij de arbeidsbemiddelaar VDAB staat op het hoogste peil in vijf jaar. Vooral de industrie draagt bij aan de toename van het aantal werklozen.

Lees meer »

Musk wil extra miljarden voor xAI om concurrentie met ChatGPT aan te gaan

Ondernemer Elon Musk wil bij een investeringsronde 3 tot 4 miljard dollar ophalen voor xAI, zijn bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee zou de waarde van de onderneming uitkomen op 18 miljard dollar (ruim 19 miljard euro). Dat staat volgens het financiële nieuwsagentschap Bloomberg in documenten aan investeerders. Het gaat momenteel nog om voorlopige plannen. De bedragen

Lees meer »

Schandaal in Britse politiek breidt uit: politici en journalisten krijgen “flirterige berichten” na datalek via homo-datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) blijft onder vuur liggen nadat hij telefoonnummers van partijgenoten en journalisten had gedeeld met een man via homo-datingapp Grindr. Wragg had vorige week zijn excuses aangeboden, maar neemt nu ook ontslag als ondervoorzitter van het “1922 Committee”, dat gaat over de leiderschapsverkiezing binnen de Conservatieve Partij.

Lees meer »

Handschoen met bloed, iconische achtervolging en sportlegende als beschuldigde: hoe moordzaak tegen O.J. Simpson “proces van de eeuw” werd

Een rechterhandschoen met bloed op, DNA-sporen, schoenafdrukken: de bewijslast tegen O.J. Simpson voor de moord op zijn ex-vrouw en een vriend in 1994 leek overweldigend. Toch werd hij vrijgesproken. Met zijn dood verdwijnt nu een van de hoofdrolspelers in het mysterie. We nemen je mee in de tijd, naar een van de ophefmakendste Amerikaanse processen ooit.

Lees meer »

LIVEBLOG BURNLEY-BRIGHTON. Geschorste Kompany ziet z’n ploeg op voorsprong klimmen, Brownhill scoort

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik uit”

Michael Moerkerke (38), alias Koko Diamond, werd op de vierde wedstrijdeditie in Hooglede verkozen tot kersverse Miss Travestie West-Vlaanderen. Voor Michael is 2024 een echt rollercoasterjaar, want in februari schopte de nog prille dragqueen het tot de finale van Miss Travestie België 2024.
The post Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik

Lees meer »

Olga Leyers wint ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024’: “We zijn ‘maar’ hobbykoks, maar ons niveau ligt hoog”

De winnaar van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ is bekend: niemand minder dan Olga Leyers (26). Naast de trofee en eeuwige roem, wint ze ook een zessterrendiner van de hand van topchefs Viki Geunes en Tim Boury: “Ik wilde winnen vanaf dat ik wist dat de prijs dat etentje was. I love it. Dit is een hele leuke erkenning om te krijgen.”

Lees meer »