André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes”

André Messelier vierde zijn 100ste verjaardag in woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem. Hiervoor werd hij in de bloemetjes gezet door het Ichtegemse gemeentebestuur.

André werd op 30 maart 1924 geboren in Zerkegem en woonde daarna vele jaren in Gistel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leerde hij Anna Lingier kennen en het koppel trouwde in 1946. Anna, die in 1995 overleed op 73-jarige leeftijd, schonk André twee dochters, die op hun beurt voor twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen zorgden.

André was beroepshalve laborant bij UCB in Zandvoorde en in zijn vrije tijd heel actief in het verenigingsleven. Anna zorgde voor de opvoeding van de meisjes.

Koersliefhebber

André was en is nog steeds een koersliefhebber. Zelf heeft hij nooit wedstrijden gereden, maar als er ergens in de regio een wielerwedstrijd werd georganiseerd, kon je er op rekenen dat André daar – met de fiets – naartoe trok. Ook nu geniet hij, zij het vanuit zijn zetel op de kamer en op televisie, volop van de koers.

André is iemand die van gezelligheid en mensen om zich heen houdt. Zijn dochters en kleindochter komen dan ook regelmatig op bezoek (zijn kleinzoon is vorig jaar jammer genoeg overleden), of er wordt voor vervoer gezorgd als er in de familie gefeest wordt. “Daar geniet hij écht van”, vertelt een personeelslid. “Hij vindt het fijn dat hij niet vergeten wordt alleen omdat hij oud en slecht te been is.”

We komen ook te weten dat hij een zoete zonde heeft.

Latte macchiato

“Hij komt regelmatig naar de cafetaria om een kaartje te leggen met enkele andere bewoners, en dan vraagt hij steevast om een latte macchiato”, krijgen we te horen.

André woont pas sinds april 2021 in het woonzorgcentrum. Hij is nog steeds rad van tong en de grappen en opmerkingen vliegen dan ook vlot over en weer aan de feestdis. Daar tekende de hele familie present: dochters Mia en Arlette, kleindochter Muriel en achterkleinkinderen Brecht, Ine, Yentl en Rens.

The post André Messelier viert 100ste verjaardag in wzc Sint-Anna: “Genieten van familiefeestjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven”

Michaël Battheu nam deel met de Special Devils & Flames aan het internationale tornooi Gothia Cup. Met een derde plaats en onvergetelijke herinneringen blikt hij tevreden terug op zijn eerste internationale avontuur.
The post Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Zwoele zomeravond en concertjes laten pleinen volstromen

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »

Barco blijft strijdvaardig nu vergunning voor windturbine in Beneluxpark is vernietigd: “Tweede zit is haalbaar”

Barco betreurt de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de vergunning voor een windturbine op haar bedrijfssite te Kortrijk, maar rekent op een nieuwe vergunning van de Vlaamse Regering in tweede zit. “Dit is een sterk dossier”, zegt projectleider Kurt Verheggen. De Vlaamse regering heeft nu drie maanden de tijd om een beslissing te nemen.
The post Barco

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »