Als het lang wachten is op de diagnose autisme: “Ik begreep niet waarom anderen werk en gezin wel konden combineren”

Volwassenen met autisme verenigen zich in de vzw Lava, om advies te geven aan onderzoekers, organisaties en beleid. In Mechelen bezochten ze de expo Het Kunstuur. “Het helpt enorm als we op voorhand weten wat ons te wachten staat.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper

Nooit eerder trok zoveel volk naar De Gevleugelde Stad voor circus en straattheater van internationaal niveau. Ook talent uit eigen stad zette de boel in vuur en vlam. “Een droom die uitkomt”, zegt Ieperling Joshua Van Bost.
The post “Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie: “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren”

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

Lees meer »

Jarige Dorpsraad wil Oeselgem opnieuw op de kaart zetten: “Slaapgemeente tot leven wekken”

De Dorpsraad van de meest oostelijke Dentergemse deelgemeente viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Met een vernieuwd bestuur wil de raad zichzelf en Oeselgem opnieuw op de kaart zetten. De Dorpsraad zoekt nog extra nieuwe – en liefst jonge – leden om frisse initiatieven te bedenken.
The post Jarige Dorpsraad wil Oeselgem opnieuw op de kaart zetten: “Slaapgemeente tot leven

Lees meer »

Glennis Grace brengt fenomenale Whitney Houston-tribute op 8 februari 2025 in Stadsschouwburg Antwerpen

De Nederlandse nachtegaal Glennis Grace keert op zaterdag 8 maart 2025 terug naar België met haar onder superlatieven bedolven Whitney Houston-tribute. Nadat de ‘America’s Got Talent’-finaliste (2018) eerder al een uitverkochte Lotto Arena op z’n grondvesten deed daveren met haar fenomenale ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’ en vorig jaar datzelfde kunstje nog eens vlotjes overdeed in Play Zuid Antwerpen

Lees meer »

Machinepark van failliet tapijtbedrijf Mc Three uit Waregem wordt geveild

Het machinepark van het failliete tapijtbedrijf Mc Three uit Waregem staat te koop op een veilingplatform. Iedereen kan een bod uitbrengen op in totaal 1.500 loten. "Dit is een bijzondere veiling", zegt Joos Dauwe, regiomanager bij Troostwijk Auctions, het grootste veilingplatform van Europa. "We verwachten veel belangstelling van tapijtweverijen van over de hele wereld."

Lees meer »

Nieuwe uitbaters voor café Spearhead in Dadizele

Café Spearhead langs de Beselarestraat in Dadizele heeft nieuwe uitbaters. Sandra Moons (45) en Felix Soebert (55) heropenden dinsdag het volkscafé. Het koppel baatte het voorbije anderhalf jaar het parochiecentrum in Noorderwijk uit, maar kende er vele problemen. “Nu willen we hier graag een nieuwe start maken.”
The post Nieuwe uitbaters voor café Spearhead in Dadizele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die onder invloed van flakka doodreed, krijgt vijf jaar cel

De 32-jarige K.K. uit Houthulst die op 2 september vorig jaar in Diksmuide fietser Herman Tanghe (62) doodreed onder invloed van flakka, kreeg van de politierechter in Veurne de maximumstraf van 5 jaar cel. Toch toonde de rechter enige mildheid, want de helft van zijn straf mag hij met uitstel uitzitten. K.K. kreeg ook vijf jaar rijverbod.

Lees meer »

Samen kaarsjes uitblazen: koning Filip viert 64ste verjaardag samen met groothertog Henri van Luxemburg

Feest binnen de koninklijke familie, want koning Filip viert vandaag zijn 64ste verjaardag. Een dag die het koninklijk paleis niet onopgemerkt voorbij laat gaan: ter gelegenheid deelt het hof een nieuw kiekje van de vorst en zijn neef, groothertig Henri van Luxemburg. De foto’s – waarop het duo kaarsjes uitblaast – werden gemaakt door ‘huisfotograaf’ Bas Bogaerts.

Lees meer »