Actiecomité haalt slag thuis: provincie weigert vergunning voor McDonald’s in Tervuren

Nieuw hoofdstuk in de saga rond de mogelijke komst van een McDonald’s-fastfoodrestaurant langs de N3 in Tervuren: de provincie heeft unaniem de vergunningsaanvraag geweigerd. Het actiecomité Niet in Tervuren reageert opgelucht. 

Meer krantenkoppen in België

Regulator onderzoekt ontwerp van twee Boeing-modellen

De Amerikaanse luchtvaartregulator FAA voert een onderzoek naar het ontwerp van de Boeing 787 Dreamliner en de 777. De waakhond werd gecontacteerd door een werknemer van de Amerikaanse vliegtuigbouwer die beweert dat hun structuur niet veilig is, bevestigen meerdere bronnen.

Lees meer »

Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.
The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw bij Het Nieuwsblad: de true crime nieuwsbrief, met de beste misdaadverhalen van de afgelopen week voor jou gebundeld

Heeft het gebrand in uw gemeente? Is er een moord gepleegd? Is er een beruchte winkeldief geklist? Huist er stiekem een gevluchte drugscrimineel in uw provincie? Of was er in uw buurt een fascinerende rechtszaak die u gemist heeft? Hoogtijd om de belangrijkste gebeurtenissen in misdaadland van de afgelopen week voor u handig op te lijsten. Voortaan hoeft u met

Lees meer »

Ouders in Sint-Truiden kunnen gemakkelijker opvangplaats vinden voor kind dankzij Opvang.Vlaanderen

In Sint-Truiden kunnen alle ouders vanaf nu makkelijker een opvangplaats vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar. De stad heeft zich aangesloten bij Opvang.Vlaanderen, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven gebundeld worden. "Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in Sint-Truiden en die kinderen moeten een plaats kunnen krijgen", vertelt schepen Peter Deltour (N-VA).

Lees meer »

Leerlingen in zorgopleiding niet klaar voor arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten: “Gevaar voor de zorg”

Leerlingen zijn na het zesde jaar gezondheidszorg in het secundair onderwijs niet klaar voor de arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten. Dat wijst een bevraging van de Belgische federatie voor zorgkundigen (BEFEZO) uit, meldt VRT NWS. Terwijl zorgkundigen steeds meer taken moeten uitvoeren, zou de kwaliteit erop achteruitgaan. BEFEZO trekt nu aan de alarmbel.

Lees meer »

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze draait weer op volle toeren na akkoord over jobs

De vertragingsactie in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze bij Lebbeke is afgelopen. Drie weken geleden beslisten de productiearbeiders maar aan 75 procent te werken nadat de directie had aangekondigd dat er in de productieafdeling in Wieze bij Lebbeke 40 jobs zouden moeten verdwijnen. Na onderhandelen is het aantal naakte ontslagen nu teruggebracht naar minder dan 5. Daarop is

Lees meer »

“Kolonel Vandesijpe was een beetje een onnozelaar”: Ron Cornet bevorderd tot generaal in Studio 100-musical ‘14-18’

Studio 100 kondigt met trots de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakelmusical ‘14-18′, die vanaf 2 juni te zien zal zijn in het Pop-Up Theater in Puurs. Charlotte Timmers (35) zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet (65) voegt zich bij Marc Peeters in de rol

Lees meer »

Grootste partij van Zwitserland roept op om uit Raad van Europa te stappen na veroordeling in klimaatzaak

Zwitserland wordt veroordeeld wegens zijn gebrekkig klimaatbeleid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) beslist. Volgens het Hof vormt dat beleid een inbreuk op de mensenrechten van een groep Zwitserse senioren. Deze uitspraak is uniek, aangezien het de eerste keer is dat het Hof een land veroordeelt betreffende het klimaatbeleid. Er werd ook nog over

Lees meer »