Aantal miljardairs groeit en ze worden steeds rijker, ook 10 Belgen in Forbes-lijst 

Nooit eerder waren er zoveel miljardairs. Hun gezamenlijk fortuin blijft bovendien groeien. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst met de rijkste mensen van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Er staan maar liefst 7 nieuwe Belgen in de lijst, de hoogste landgenoot prijkt op plaats 298. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG OLYMPISCHE SPELEN. Het aftellen kan nu écht beginnen: olympische vlam traditioneel ontstoken

Nog 101 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Zomerspelen die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Wereldvermaarde koffiesoort arabica is meer dan 600.000 jaar oud (en bestaat dus al veel langer dan de moderne mens)

Wetenschappers zijn erin geslaagd om een ‘stamboom’ te maken van de populairste koffiesoort ter wereld, de arabica. Uit genetisch onderzoek blijkt de soort meer dan 600.000 jaar geleden te zijn ontstaan uit een natuurlijke kruising tussen twee andere koffiesoorten. De koffieplant bestaat dus al veel langer dan de moderne mens, die pas 30.000 jaar geleden ten tonele verscheen. En nog

Lees meer »

Winnaar ‘Het onbekende’ is bekend en gaat naar huis met 16.600 euro

Het spel is gespeeld. Na wekenlang kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ mag Liz zich officieel de winnares van ‘Het onbekende’ noemen. De 30-jarige kandidate uit Sint-Truiden haalde het tijdens een spannend bufspel van haar tegenspeler Loïc. Als gevolg ging zij met een geldkoffer gevuld met 16.600 euro naar huis. “Ik heb een sponsorkindje in India, dus die ga ik wat

Lees meer »

Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie: “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren”

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

Lees meer »

DE INSIDER. Procureurs blijven geschorst na sjoemel met magistratenexamen: “Plots had die medewerker veel interesse in dossiers over diefstal”

De schorsing van de twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs, die in opspraak kwamen na gesjoemel bij magistratenexamens, is dinsdag ook in hoger beroep bevestigd door de tuchtrechtbank in Brussel. Wat deden ze dan precies? En wat is de impact hiervan in de juridische wereld? We vragen het aan crimi-journalist en Insider Marc Klifman.

Lees meer »

Italiaans restauranthouder beloont wie smartphone opzij legt met fles wijn: “Het is voor sommigen als een drug”

Steeds meer horecazaken zien klanten die continu op hun smartphone zitten te tokkelen, niet zo graag meer komen, en nemen initiatieven om de gsm te bannen. Zo ook Angelo Lella, uitbater van het restaurant Al Condominio in de Noord-Italiaanse stad Verona. Hij beloont gasten die voor het avondeten hun ‘slimme telefoon’ opzij leggen, met een fles rode wijn.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”: Olivier Deschacht blijft geloven in de liefde

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden “zolang als nodig is”, zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

Lees meer »

Makelaar Kinga probeert teleurstellingen in ‘Blind gekocht’ te vermijden: “We doen écht alles wat binnen onze mogelijkheden ligt”

Ze debuteerde vorig jaar pas als makelaar bij ‘Blind gekocht’, maar die passage smaakt voor Kinga Kantorska (46) duidelijk naar meer. Vanaf woensdag dringt de vrolijke makelaar opnieuw de Vlaamse huiskamers binnen, en laat ze – als een goede fee on a budget – wederom woondromen in vervulling gaan. In dit gesprek vertelt Kantorska welke moeilijkheden ze ondervindt in de

Lees meer »