200 kinderen nemen communie- of lentefeestfoto’s bij vliegtuigen van Belgisch leger in Melsbroek

Ongeveer 200 kinderen die dit jaar hun communie of lentefeest vieren zijn naar de militaire luchthaven van Melsbroek getrokken om daar foto’s te nemen voor hun kaartjes. De luchttransporteenheid stelde daarvoor verschillende vliegtuigen tentoon. 

Meer krantenkoppen in België

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

“Olympische Spelen blijven toch het summum”: kersvers Sporza-hoofdredacteur Thomas Swannet (48) geniet van unieke sportzomer

Net als exact 100 jaar geleden is Parijs opnieuw dé plek waar de beste atleten ter wereld samenkomen om het op te nemen tegen elkaar. Ook op de redactie van Sporza werd halsreikend uitgekeken naar deze Olympische Spelen. Sinds kort ligt de leiding van Sporza in handen van Thomas Swannet (48), met roots in Roeselare.
The post “Olympische Spelen

Lees meer »

Jean Pierre speelt al 60 jaar accordeon voor zijn Ingrid

Jean Pierre Kindt en Ingrid Casteleyn zijn zestig jaar gehuwd: de perfecte gelegenheid voor Jean Pierre om op zijn accordeon nog eens alle registers open te trekken, want het is feest in de Brabantstraat. Al zestig jaar zijn Jean Pierre en Ingrid onafscheidelijk, maar ook zijn accordeon heeft de gelegenheidsmuzikant steeds bij de hand.
The post Jean Pierre speelt

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »