Verspringer Jeroen Gonnissen pakt indoor zilver op VK en BK

Op zowel het Vlaams kampioenschap als het Belgisch kampioenschap indoor heeft FLAC-atleet Jeroen Gonnissen zilver behaald in het verspringen. Bovendien kon hij zijn persoonlijk record aanscherpen.

“Ik stond als lijstaanvoerder ingeschreven voor het Vlaams kampioenschap, dus de ambitie was om – net zoals vorig jaar outdoor – de Vlaamse titel te pakken”, zegt de 25-jarige Gonnissen uit Harelbeke. “Voor het Belgisch kampioenschap was een podiumplaats de ambitie. Voor mij blijft het echter belangrijker om een goede prestatie neer te zetten. Welke plaats ik dan behaal, hangt af van hoe goed de concurrentie het doet.”

Op één cm van goud

“Daarom ben ik tevreden dat ik op het VK mijn persoonlijk record kon verbeteren tot 7m31 en die sprong kon bevestigen op het BK, waar ik 7m27 sprong.” Zijn outdoorrecord bedroeg 7m21, en er zit volgens hem nog marge op.

Op het Vlaams kampioenschap miste hij het goud op één centimeter. “Maar ik kan niet heel teleurgesteld zijn omdat mijn tegenstander Yente Vandersteen zich ook ferm verbeterde, en ik dus op mijn waarde ben geklopt.”

Gonnissen heeft een heel goede voorbereiding achter de rug, waarbij hij al iets meer specifiek getraind heeft dan andere jaren. “Het is niet altijd evident om een fulltime job als zelfstandig kinesist te combineren met de vele trainingen, maar ik kan het allemaal nog goed plannen.”

Nu outdoor pieken

“Het outdoorseizoen is voor ons altijd belangrijker dan het indoorseizoen. Het is dan ook de ambitie om nog een pak verder te springen en mijn persoonlijk record verder aan te scherpen. De Vlaamse en Belgische outdoorkampioenschappen zullen opnieuw de belangrijkste piekmomenten zijn. Daar hoop ik natuurlijk weer mee te strijden voor de medailles.”

“Uiteraard zou ik graag nog eens Belgisch kampioen worden, na mijn ereplaatsen. Verder focus ik me vooral op het proces waarbij ik mijn volledige potentieel wil realiseren. Een afstand boven de 7m50 lijkt binnen mijn mogelijkheden te liggen.” (RV)

The post Verspringer Jeroen Gonnissen pakt indoor zilver op VK en BK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

Minstens drie doden door tyfoon Gaemi in Taiwan

In Taiwan zijn door tyfoon Gaemi, die hevige regen en stormen veroorzaakt, minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat melden de Taiwanese autoriteiten. Nog eens 284 mensen raakten gewond en 450.000 gezinnen zaten tijdelijk zonder stroom.

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »