Verspringer Jeroen Gonnissen pakt indoor zilver op VK en BK

Op zowel het Vlaams kampioenschap als het Belgisch kampioenschap indoor heeft FLAC-atleet Jeroen Gonnissen zilver behaald in het verspringen. Bovendien kon hij zijn persoonlijk record aanscherpen.

“Ik stond als lijstaanvoerder ingeschreven voor het Vlaams kampioenschap, dus de ambitie was om – net zoals vorig jaar outdoor – de Vlaamse titel te pakken”, zegt de 25-jarige Gonnissen uit Harelbeke. “Voor het Belgisch kampioenschap was een podiumplaats de ambitie. Voor mij blijft het echter belangrijker om een goede prestatie neer te zetten. Welke plaats ik dan behaal, hangt af van hoe goed de concurrentie het doet.”

Op één cm van goud

“Daarom ben ik tevreden dat ik op het VK mijn persoonlijk record kon verbeteren tot 7m31 en die sprong kon bevestigen op het BK, waar ik 7m27 sprong.” Zijn outdoorrecord bedroeg 7m21, en er zit volgens hem nog marge op.

Op het Vlaams kampioenschap miste hij het goud op één centimeter. “Maar ik kan niet heel teleurgesteld zijn omdat mijn tegenstander Yente Vandersteen zich ook ferm verbeterde, en ik dus op mijn waarde ben geklopt.”

Gonnissen heeft een heel goede voorbereiding achter de rug, waarbij hij al iets meer specifiek getraind heeft dan andere jaren. “Het is niet altijd evident om een fulltime job als zelfstandig kinesist te combineren met de vele trainingen, maar ik kan het allemaal nog goed plannen.”

Nu outdoor pieken

“Het outdoorseizoen is voor ons altijd belangrijker dan het indoorseizoen. Het is dan ook de ambitie om nog een pak verder te springen en mijn persoonlijk record verder aan te scherpen. De Vlaamse en Belgische outdoorkampioenschappen zullen opnieuw de belangrijkste piekmomenten zijn. Daar hoop ik natuurlijk weer mee te strijden voor de medailles.”

“Uiteraard zou ik graag nog eens Belgisch kampioen worden, na mijn ereplaatsen. Verder focus ik me vooral op het proces waarbij ik mijn volledige potentieel wil realiseren. Een afstand boven de 7m50 lijkt binnen mijn mogelijkheden te liggen.” (RV)

The post Verspringer Jeroen Gonnissen pakt indoor zilver op VK en BK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.
The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once

Lees meer »

Francis Daems alias ‘DJ Cissen’ eerste kandidaat Prins Carnaval Blankenberge 2025: “Het is nu of nooit”

Het Blankenbergse carnaval heeft met Francis Daems (49) al een eerste kandidaat-prins voor volgend jaar. Francis was vijf jaar geleden medeoprichter van De Scherpe Kleppers en is al even lang voorzitter van de carnavalsvereniging.
The post Francis Daems alias ‘DJ Cissen’ eerste kandidaat Prins Carnaval Blankenberge 2025: “Het is nu of nooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen depressie of burn-out, maar long covid”: Els de Schepper weet eindelijk waarom ze zich maandenlang zo ellendig voelde

In september stelde Els de Schepper (58) om medische redenen haar theatertournee uit, nu wordt eindelijk duidelijk wat er precies aan de hand was. Voor het eerst getuigt de comédienne over de maandenlange zoektocht naar de juiste diagnose, de peperdure behandelingen die op niets uitdraaiden en haar gezondheid nu. “Toen ik de diagnose van de dokter hoorde, barstte ik in

Lees meer »

Beroepsoplichter (71) laat spoor van vernieling na: “Vrouw speelde 102.000 euro kwijt nadat hij zich als eenzame schipper voordeed”

Een 71-jarige beroepsoplichter uit Nieuwpoort blijft maar een spoor van vernieling trekken en een hoop slachtoffers achterlaten. Michel D. moet zich voor vijf feiten ineens verantwoorden, waaronder driemaal vriendschapsfraude. “Hij liet een vrouw geloven dat hij een eenzame schipper was die geld nodig had waarna zij hem liefst 102.023 euro betaalde”, sprak de procureur.
The post Beroepsoplichter (71) laat spoor

Lees meer »

Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar groothertogin María Teresa ontdooit bij Filip en Mathilde

Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah zegt opnieuw Israëlische doelen te bestoken – Leiders G7 overleggen over gezamenlijk antwoord op Iraanse aanval

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »

’t Dul Kieken maakt debuut met gloednieuwe wagen: familie Desmet-Van Hauwaert is niet weg te slaan van de markt

Als je over een marktfamilie praat, dan voldoet het gezin Desmet-Van Hauwaert aan de complete omschrijving. Koen Desmet en Fabienne Van Hauwaert doen al ruim 30 jaar de markten en zoon Remy is enkele jaren geleden in hun voetsporen getreden. Hij maakte op de eerste donderdag van april ook zijn debuut in Tielt metzij kippenkraam.
The post ’t Dul Kieken

Lees meer »

Meer dan 40 doden door zware regenval in Pakistan

Door de felle regenval in Pakistan zijn nu al minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten maandag laten weten. Pakistan behoort tot de landen die het meest bedreigd worden door de klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende extreme weersomstandigheden.

Lees meer »

Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij op de grond lag”

Slechts enkele maanden nadat hij een voorwaardelijke celstraf van vier jaar kreeg, deelde een 20-jarige jongeman uit Kortrijk in de Kortrijkse uitgaansbuurt opnieuw klappen uit. Ondertussen verblijft hij in de cel op verdenking van drugshandel. Hij liep vijf maanden effectieve celstraf op.
The post Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij

Lees meer »