Trump noemt illegale immigranten “dieren” in campagnetoespraak

Donald Trump heeft immigranten die de Verenigde Staten illegaal binnenkomen “dieren” en “niet menselijk” genoemd. Dat deed de voormalige president in een toespraak in Michigan, een staat die hij evenals Wisconsin deze week aandoet. 

Meer krantenkoppen in België

Koen Spitaels is de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter: “Een handgemeen heb ik in al die jaren maar driemaal meegemaakt”

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld”

Het was afgelopen zondag gezellig druk in de omgeving van Roterij Sabbe, voor de opnames van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-Moderne Talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt

Lees meer »

Twee op de drie bestuurders passen rijgedrag aan na krijgen van snelheidsboete, vandaag opnieuw flitsmarathon

Twee op de drie bestuurders passen hun rijgedrag aan nadat ze een snelheidsboete hebben gekregen. Dat blijkt vrijdag uit een enquête die Verkeersveiligheidsinstituut Vias heeft uitgevoerd naar aanleiding van de flitsmarathon van de federale en lokale politie. Afgelopen jaar kreeg 30 procent van de Belgen een verkeersboete, het overgrote deel voor een snelheidsovertreding (80 procent).
The post Twee op de

Lees meer »

“Hoogste niveaus van stress ooit”: onderzoekers zien extreme verbleking van koraalriffen in alle gebieden van het Groot Barrièrerif

Het Groot Barrièrerif voor de kust van Australië, het grootste koraalrif ter wereld, kampt met de ergste verbleking ooit gemeten. Dat meldt de Great Barrier Marine Park Authority, de overheidsinstantie die het rif beheert. Vorige maand al werd duidelijk dat het koraalrif kampt met de vijfde episode van verbleking sinds 2016. Nieuw onderzoek heeft nu de omvang van de verbleking

Lees meer »