Musks fabriek in Shanghai redde Tesla van de ondergang, maar zijn business in China heeft een prijs

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Guardiola drukt liever op de pauzeknop: hoe het instinct van De Bruyne en Doku hun coach kopzorgen bezorgt

Mocht hij zijn spelers met een afstandsbediening kunnen controleren, dan drukte Pep Guardiola ongetwijfeld meermaals per match op de pauzeknop. Ook in een kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. Een aantal van zijn spelers, waaronder ook twee Rode Duivels, voldoen niet helemaal aan zijn ideaalbeeld, maar in dienst van het genie sluit een topcoach compromissen. Ontdek hier waarom

Lees meer »

Gaat N-VA potten kunnen breken in Wallonië? “Alleen als ze één troef uitspelen”

De N-VA-troepen staan nu écht klaar om Wallonië te veroveren. De partij speelt dit keer op veilig – met een professor, hun Franstalige woordvoerder en een oud-kabinetsmedewerker van Theo Francken als lijsttrekkers. Maar zullen de Vlaams-nationalisten met die ploeg ook echt potten kunnen breken onder de taalgrens? Politiek journalist bij RTL Christophe Deborsu maakt een analyse: “Voor veel Walen is

Lees meer »

Verdachten van diefstal met geweld op bejaarde man opgepakt dankzij alerte getuigen die achtervolging inzetten

Op dinsdagnamiddag 16 april kon de politiezone Vlas, dankzij de vlugge alarmering en achtervolging door drie getuigen, een duo oppakken die ervan verdacht wordt een bejaarde te hebben bestolen in de Leiestraat in Kortrijk.
The post Verdachten van diefstal met geweld op bejaarde man opgepakt dankzij alerte getuigen die achtervolging inzetten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar staat CD&V voor?

CD&V scoort de laatste jaren minder goed, maar slaagt er telkens in om in verschillende regeringen te zitten. Maar waar staan de christendemocraten voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Ruzie onder magistraten, disfuncties en ‘indicaties’ van kerkelijke druk in Operatie Kelk dat misbruik in de kerk onderzocht

De Hoge Raad voor de Justitie heeft een reeks disfuncties vastgesteld in het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Hij verwijst onder meer naar de teruggave van de in beslag genomen stukken en de lange duur van het onderzoek. “Maar er is geen formeel bewijs dat het gerecht moedwillig, onder druk van de kerk, zaken in de doofpot

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Club-fans over veiligheid: “Blauw-zwarte kleren afgeraden, dus draag ik m’n Club-onderbroek”

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

“Kolonel Vandesijpe was een beetje een onnozelaar”: Ron Cornet bevorderd tot generaal in Studio 100-musical ‘14-18’

Studio 100 kondigt met trots de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakelmusical ‘14-18′, die vanaf 2 juni te zien zal zijn in het Pop-Up Theater in Puurs. Charlotte Timmers (35) zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet (65) voegt zich bij Marc Peeters in de rol

Lees meer »

“Artsen konden doen wat ze wilden”: hoe kon sperma zonder medeweten gebruikt worden voor vruchtbaarheidsbehandelingen?

"De jaren 70 waren pioniersjaren voor het gebruik van donorsperma bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Er was geen wetgeving, dus artsen konden eigenlijk doen wat ze wilden." Dat zegt historica Tinne Claes, nu aan het licht gekomen is dat een man uit Luik die in de jaren 70 meewerkte aan wetenschappelijk onderzoek aan de VUB, ontdekt heeft dat hij minstens 2 donorkinderen heeft.

Lees meer »

Brengt boze buurman paardenevents aan Gaverbeek in Waregem in gedrang? “Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden hier afgeblazen”

Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op terreinen naast recreatiedomein De Ster in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Dit weekend staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning eigenlijk nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag

Lees meer »

Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg

Volley Heuvelland kende een succesvol jaar met de titel bij de dames in Promo 3. Ook bij de heren hebben ze een Promo 3-ploeg in competitie. Ook bij de ploeg van coach Wim Vercruysse was dit jaar een positieve evolutie te merken.
The post Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE (21u). Spanning is voelbaar: politie nú al aanwezig rond stadion van PAOK

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Vastgoedmarkt slabakt, prijzen blijven stijgen: nergens is een appartement kopen zo duur als in West-Vlaanderen

De prijzen van verkochte huizen en appartementen in Vlaanderen zijn in de periode januari-maart blijven stijgen, met respectievelijk +2,4 procent en +1,2 procent, zo blijkt uit de jongste Notarisbarometer. Als ook de inflatie in rekening wordt gebracht, stabiliseerde de prijs van een woonhuis in Vlaanderen en werden appartementen iets goedkoper (-1,1 procent). Toch moet één provincie de duurste zijn en

Lees meer »