Israëlisch leger viel humanitair konvooi niet één, maar drie keer gericht aan

Met een ongeziene drievoudige droneaanval doodde het Israëlische leger zeven medewerkers van de ngo World Central Kitchen. Het leger had de verplaatsing van de hulpverleners nochtans goedgekeurd. Premier Netanyahu: “Dit gebeurt in een oorlog.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vinkt Kopecky er nóg eentje af? “Niet heel veel getraind, maar het voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race, die al om 9u55 start, op

Lees meer »

Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Vrijdag kwam Harm Vanhoucke als vierde over de streep in de vierde editie van de Classic Grand Besançon Doubs, een Franse eendagskoers van het UCI-niveau 1.1. De overwinning was voor het Franse klimtalent Lenny Martinez. Voor de Fransman is het al zijn derde seizoenszege.
The post Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

“Onze kust is niet interessant voor mensensmokkelaars”: scheepvaartpolitie verwacht niet nóg bootjes vol transmigranten

Neen, we hoeven niet te vrezen dat onze kust een nieuwe hotspot wordt voor mensensmokkelaars die transmigranten in kleine bootjes op elkaar stapelen om de Noordzee richting Verenigd Koninkrijk over te steken. die conclusie trekt Leo Savels, eerste commissaris en hoofd operaties bij de Federale Scheepvaartpolitie Kust. Het rubberbootje dat afgelopen zondag voor de kust van Koksijde werd onderschept, is

Lees meer »

Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel

Een arbeider van Fluvius is maandagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Klerken (Houthulst). Tijdens het herstellen van een afgerukte elektriciteitskabel aan een woning is hij zwaar ten val gekomen van een ladder. De plaats werd in beslag genomen door het arbeidsauditoraat voor onderzoek. “Onze werknemer bleef bij bewustzijn, maar we wachten nog de scans af”, zegt David Callens van

Lees meer »

“Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app

Dankzij een toevallige ontmoeting in Amsterdam mogen Sietse Schelpe (41) en Marloes Decraemer (41) naar Startup Grind in Silicon Valley, de belangrijkste samenkomst voor veelbelovende starters in de techwereld. Het echtpaar bouwt aan Wetime, een innovatief platform waarbij artificiële intelligentie in een handomdraai een kant- en klare reis of citytrip voor je genereert.
The post “Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”:

Lees meer »

Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde

De Brugse politierechtbank heeft twee bestuurders op basis van twijfel vrijgesproken voor een dodelijk ongeval in Lombardsijde. Een zeventienjarige jongen uit Dilbeek was mogelijk eerder al aangereden. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur en een vrouw uit Nieuwpoort werden wel veroordeeld voor respectievelijk vluchtmisdrijf en rijden onder invloed.
The post Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde appeared first

Lees meer »

Strikt dieet veroorzaakt gezondheidsproblemen bij Britse actrice Jameela Jamil: “De complimenten wegen niet op tegen de pijn”

Twintig jaar lang volgde de Britse actrice en radiopresentatrice Jameela Jamil (38) een strikt dieet. Dit met de gedachte dat ze werkte aan een gezonde levensstijl, maar niets blijkt nu dus minder waar te zijn. De actrice kampt daardoor met ernstige botproblemen en roept haar volgers dan ook op om te stoppen met diëten. “De complimenten zijn de pijn niet

Lees meer »

Dansend duo probeert in Oostends café horloge te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd: achttien maanden cel gevorderd

In een Oostends café kwamen een Marokkaan en een Algerijn rond Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dansen. De mannen probeerden tevergeefs de horloge te stelen van de burgemeester van Staden. Nu riskeren ze elk achttien maanden effectieve celstraf.
The post Dansend duo probeert in Oostends café horloge te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd: achttien maanden cel gevorderd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het verwijderen is een erg lang en pijnlijk proces”: Koen Wauters is voorlopig nog niet af van getatoeëerde trouwring

Koen Wauters (56) zie je vanavond opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens ‘Liefde voor muziek’. Samen met broer Kris neemt hij het nummer ‘On the halfway line’ onder handen van School is cool-zanger Johannes Genard. “Het leuke aan dat programma is dat hoe ver werelden muzikaal ook uit elkaar liggen, ze komen met die covers altijd samen”, stelt Koen.

Lees meer »

Ze werd er zelf als tiener misbruikt, nu steunt Paris Hilton een wetsvoorstel voor meer transparantie bij jeugdinstellingen

Amerikaanse actrice Paris Hilton (43) steunt de nieuwe wetgeving in Californië die meer transparantie vraagt voor jeugdcentra. De bedoeling is om meer inzicht te krijgen over de manier waarop ze in zo’n centrum dwangmaatregelen of afzondering gebruiken tegen minderjarigen. Hilton zet zich enorm hard in voor dit onderwerp omdat ze er als tiener zelf misbruikt is.

Lees meer »