Ex-president Zuma gaat in beroep tegen zijn uitsluiting van verkiezingen in Zuid-Afrika

Voormalig president Jacob Zuma is dinsdag in beroep gegaan tegen het besluit van de kiescommissie om hem uit te sluiten van de parlementsverkiezingen in Zuid-Afrika, die gepland staan voor eind mei.

 

Meer krantenkoppen in België

Zoom Zoom eerste activiteit van vzw Juf Annelies Fonds

In vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik lanceert men zaterdag de vzw Juf Annelies Fonds dat zich inzet voor kansarme leerlingen van de school. Ter herdenking aan haar wordt een lindeboom onthuld. Zaterdag zijn er in zaal Kapittel ook diverse optredens. Drie dagen na haar verjaardag. Annelies Verschaeve zou woensdag 43 jaar worden. Ze woonde in Geluwe

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Geschorste Kompany ziet hoe Burnley beste kansen krijgt, maar (nog) niet kan scoren

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Kaaimanscoop

06:00 Toen wij er de eerste keer over hoorden, stond ons hart stil. Ze willen in de Voerstreek een driehoekige telescoop bouwen waarvan elk van de zijden 10 kilometer bedraagt. In het mooiste landschap van …

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhankelijkheid

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.
The post Titel lonkt

Lees meer »

Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de

Lees meer »

Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg

Op woensdagmorgen heeft de aannemer in de Brugstesteenweg in Kortrijk met speciale kranen een koepel geplaatst op het dak van de nieuwe Atakwa-moskee. Die nieuwe moskee verrijst momenteel op de oude Bio Planet-site. In een volgende stap wordt de gevel van het gebouw aangepakt.
The post Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg appeared first on KW.be.

Lees meer »