“Dit is de laatste keer dat je me beledigt”: stoppen slaan door bij FC Barcelona-speler, die confrontatie aangaat met jonge fan

Een jonge supporter van FC Barcelona zal in de toekomst wel twee keer nadenken voor hij een speler van de club nog eens wat verwijten naar het hoofd slingert. Iñigo Martínez, 32 jarige verdediger van Barça, maakte de jongen onlangs namelijk wel heel duidelijk dat aan alles grenzen zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

PORTRET. Een van de meest beluisterde platen aller tijden, maar ook een vete met Taylor Swift: dit is Olivia Rodrigo, die twee keer het Sportpaleis inpalmt

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash: “Geen overlevenden”, volgens staatstelevisie

De Iraanse president Ebrahim Raisi (63) is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mohsen Mansouri bevestigt het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen nadat Raad van State en Vlaams Parlement forfait geven

De oppositiepartij Respect riep een halfuur vóór de gemeenteraad van donderdagavond de pers bijeen, om aan te kondigen dat ze een dossier indienen bij het Grondwettelijk Hof. “Dit is de laatste kans om de ondemocratische beslissing tot fusie te vernietigen”, zegt Respect-kopman Hannes Gyselbrecht.
The post Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »