Biden en Xi Jinping telefoneren te midden van wereldwijde spanningen: “Openhartige en diepgaande gedachtewisseling”

De Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping hebben dinsdag getelefoneerd met als doel de spanningen tussen de twee grootmachten onder controle te houden.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af

Lees meer »

Michel Wynsberghe 50 jaar na cadettentitel weer Belgisch kampioen: “Mijn conditie kunnen behouden”

Michel Wynsberghe is meer dan een halve eeuw aan Hermes Atletiekclub Oostende verbonden. Hij begon er als jonge atleet bij de miniemen en is nu nog altijd coach van de langeafstandslopers. Vijftig jaar na zijn Belgische titel op de 800 meter bij de miniemen werd hij onlangs in Louvain-la-Neuve nog maar eens Belgisch kampioen indoor bij de masters +65.
The

Lees meer »

Chiro Sint-Michiel viert dit weekend 70 jaar: “Tot 1974 gingen meisjes en jongens naar verschillende kampplaatsen”

Chiro Sint-Michiel uit Kuurne viert dit weekend zijn 70ste verjaardag. Twee jaar geleden werd de jeugdvereniging nog uitgeroepen tot de grootste werking van West-Vlaanderen, met 283 leden. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april staan er tal van leuke en afwisselende feestactiviteiten gepland om deze bijzondere mijlpaal te vieren in de Chiro-feesttent, die wordt opgesteld op het grasplein

Lees meer »