Iran dreigt met vergelding tegen Israël na luchtaanval op consulaat in Syrië waarbij 11 doden vielen

Teheran beschouwt de aanval op het Iraanse consulaat in Damascus als “schending van internationale conventies”. Buitenlandminister Hossein Amir-Abdollahian houdt Israël verantwoordelijk voor de luchtaanval waarbij elf doden vielen en roept de internationale gemeenschap op met een “serieuze reactie” te komen na “zulke misdadige acties”. 

Meer krantenkoppen in België

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Een trouwe bedrijfssoldaat, hij doet wat de organisatie verlangt”: dit is Jean Philip De Tender, de Belg aan de top van de EBU

Bakken kritiek en gebrekkige communicatie: geen mediabedrijf staat onder grotere druk dan Songfestival-organisator EBU. Mee kop van Jut: de Belg Jean Philip De Tender (59), die er al bijna tien jaar mediadirecteur is. Maar wie is de ex-VRT’er, tv-presentator en diplomaat die doorgaans in de schaduw blijft? Iemand die ongetwijfeld afziet van de situatie, “maar hij is niet de man

Lees meer »

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee niet in voorlopige EK-selectie Nederland, Bart Verbruggen wel – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »