Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo): “Nieuwe vergunning Brussels Airport schaadt de gezondheid”

Voor Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) is de nieuwe vergunning die zijn Vlaamse collega Zuhal Demir heeft afgeleverd voor Brussels Airport “een gemiste kans omdat die onvoldoende de gezondheid en het welzijn van de omwonenden garandeert”. Hij overweegt om na analyse de Brusselse regering voor te stellen om hiertegen in beroep te gaan, stelt hij vrijdag in een mededeling.

 

Meer krantenkoppen in België

Clementine Reynebeau uit De Panne timmert volop aan mooie voetbaltoekomst: “Vaste waarde worden bij Red Flames en carrière in buitenland”

Clementine Reynebeau speelde dit seizoen bij de B-ploeg van Club YLA. De jonge talentvolle aanvalster uit De Panne mocht ook deelnemen aan het EK bij de jonge Red Flames en droomt op termijn van een carrière in het buitenland.
The post Clementine Reynebeau uit De Panne timmert volop aan mooie voetbaltoekomst: “Vaste waarde worden bij Red Flames en carrière

Lees meer »

“Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen

Jelle Vermoote (22) viert zondag tijdens het Belgisch wegkampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn wederoptreden. Na zijn opgave in de Vierdaagse van Duinkerke moest de pion van Bingoal WB aan de antibiotica.
The post “Echt veel heb ik niet kunnen trainen”: Jelle Vermoote uit Pervijze keert zondag terug in competitie op BK wielrennen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren op drie campussen: “Contact met dieren kan helende werking hebben”

Patiënten die in het Ziekenhuis Oost Limburg verblijven kunnen vanaf nu hun huisdieren zien op speciale ontmoetingsplaatsen van het ziekenhuis. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »

Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders

De Ypres Rally is dit jaar in zowel Divisie 1 als Divisie 2 van het Belgisch kampioenschap vertegenwoordigd. Divisie 2 moet als apart kampioenschap nog wat zijn weg vinden, maar de nevenwedstrijd op zaterdag is in elk geval populair bij heel wat streekrijders.
The post Divisie 2, het eendaagse alternatief: Aparte nevenwedstrijd op zaterdag lokt vooral streekrijders appeared first

Lees meer »

Superfan Ludo was ooit als enige supporter van Rode Duivels aanwezig in stadion: “Ik heb vaak te horen gekregen dat ik niet goed wijs was”

Het EK voetbal draait op volle toeren en maandag beginnen ook de Belgen eraan. De Rode Duivels hebben wat goed te maken na het WK-debacle in 2022 en kunnen daarvoor alvast rekenen op de steun van een superfan. Ludo Rollenberg kan naar eigen zeggen “op één hand tellen” hoeveel matchen hij gemist heeft in de afgelopen 35 jaar.

Lees meer »