Europese Commissie opent onderzoeken naar Apple,  Meta en Google

De Europese Commissie twijfelt of Meta, Apple en Alphabet (Google) zich altijd aan de internetregels houden. Daarom gaan ze onderzoeken of de techreuzen inbreuken maken op de concurrentieregels die vastgelegd zijn in de nieuwe digitalemarktenwet (DMA). Enkele Eurocommissarissen twijfelen of de bedrijven al voldoende maatregelen hebben genomen. Als blijkt van niet, kunnen ze zich verwachten aan hoge boetes. 

Meer krantenkoppen in België

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft van de patiënten met hoge bloeddruk stopt voortijdig met behandeling

De helft van de patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) houdt zich niet aan de voorgeschreven langetermijnbehandeling. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De foute behandeling van hypertensie kost in Europa jaarlijks aan 200.000 mensen het leven. Daarom lanceert het Belgisch Hypertensie Comité een campagne om patiënten bewust te maken van de risico’s.

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot

De zon was vanaf zaterdagmiddag present en dat was voor honderden sympathisanten het sein om naar de kinderboerderij Bokkeslot te trekken. De openkijkdag bood voor elk wat wils en de gezelligheid was een grote troef.
The post Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes

Op zaterdag 11 mei werd Leffinge overspoeld door jeugdig voetbalenthousiasme tijdens het Coppa Kurt Renty jeugdzaalvoetbaltornooi 2024.
The post Coppa Kurt Renty 2024 in Leffinge is succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »