Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must”

KSV De Ruiter verspeelde afgelopen weekend twee kostbare punten op het veld van Elverdinge (3-3). Daardoor moet de ploeg van coach Gregory Werbrouck de tweede plaats nu afstaan aan de buren van Dosko Beveren, niet toevallig de tegenstander van zondag. De inzet van de ‘Roeselaarse’ derby is dus gekend, en dat beseft ook de 23-jarige middenvelder Sven Coucke, die op Elverdinge inviel en scoorde.

“Het is echt balen dat we zondag de overwinning niet grepen. De omstandigheden zaten wel tegen. Het veld was bijna onbespeelbaar en de tegenstander maakte enorm veel fouten, zodat we maar niet in ons normale spel geraakten. Het was dus zeker geen mooie match om naar te kijken. Daarbovenop slikten we nog een tegendoelpunt op het einde, dat letterlijk uit de lucht viel. Door de twee verloren punten moeten we de tweede plaats nu weer aan Dosko Beveren laten.”

gewijzigde ploeg

Zondag zijn de Doskovieten jullie tegenstander. Erop en erover? “Laat ons hopen, maar zo simpel zal het niet zijn. Ginder verloren we ook met één doelpunt verschil, maar naar verluid is hun ploeg nu volledig anders dan toen. Maar dat kan eigenlijk ook van ons gezegd worden. Ik verwacht dus zondag twee sterk voetballende ploegen. Dosko start wel als favoriet, maar daarom zijn onze kansen niet minder als underdog.”

Ondertussen is de eindronde al binnen. Wat is daarin jullie ambitie? “Elke wedstrijd speel je om te winnen, finaal zien we wel waar ons schip strandt. Hier mag alles, maar moet niks. Sowieso is het nu al voor De Ruiter een heel geslaagd seizoen. Promotie mag nog maar is zeker geen must”, besluit de Roeselarenaar, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de A-kern van KSV Rumbeke. “Ik heb er wel enkele invalbeurten meegemaakt maar door studies zat er niet meer in. Nu grijp ik hier meer mijn kansen als voetballer, gezien ik mijn aandacht niet meer op mijn studies moet leggen.” (SBR)

Zondag 24 maart om 15 uur: KSV De Ruiter – Dosko Beveren A.

The post Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »