Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must”

KSV De Ruiter verspeelde afgelopen weekend twee kostbare punten op het veld van Elverdinge (3-3). Daardoor moet de ploeg van coach Gregory Werbrouck de tweede plaats nu afstaan aan de buren van Dosko Beveren, niet toevallig de tegenstander van zondag. De inzet van de ‘Roeselaarse’ derby is dus gekend, en dat beseft ook de 23-jarige middenvelder Sven Coucke, die op Elverdinge inviel en scoorde.

“Het is echt balen dat we zondag de overwinning niet grepen. De omstandigheden zaten wel tegen. Het veld was bijna onbespeelbaar en de tegenstander maakte enorm veel fouten, zodat we maar niet in ons normale spel geraakten. Het was dus zeker geen mooie match om naar te kijken. Daarbovenop slikten we nog een tegendoelpunt op het einde, dat letterlijk uit de lucht viel. Door de twee verloren punten moeten we de tweede plaats nu weer aan Dosko Beveren laten.”

gewijzigde ploeg

Zondag zijn de Doskovieten jullie tegenstander. Erop en erover? “Laat ons hopen, maar zo simpel zal het niet zijn. Ginder verloren we ook met één doelpunt verschil, maar naar verluid is hun ploeg nu volledig anders dan toen. Maar dat kan eigenlijk ook van ons gezegd worden. Ik verwacht dus zondag twee sterk voetballende ploegen. Dosko start wel als favoriet, maar daarom zijn onze kansen niet minder als underdog.”

Ondertussen is de eindronde al binnen. Wat is daarin jullie ambitie? “Elke wedstrijd speel je om te winnen, finaal zien we wel waar ons schip strandt. Hier mag alles, maar moet niks. Sowieso is het nu al voor De Ruiter een heel geslaagd seizoen. Promotie mag nog maar is zeker geen must”, besluit de Roeselarenaar, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de A-kern van KSV Rumbeke. “Ik heb er wel enkele invalbeurten meegemaakt maar door studies zat er niet meer in. Nu grijp ik hier meer mijn kansen als voetballer, gezien ik mijn aandacht niet meer op mijn studies moet leggen.” (SBR)

Zondag 24 maart om 15 uur: KSV De Ruiter – Dosko Beveren A.

The post Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sportieve Okra-fietsers gaan op daguitstap

Onlangs trokken 37 fietsers van Okra Woesten op daguitstap. De tocht ging richting Zoutenaaie, waar halt werd gehouden in Het hof van Eden voor een lekkere maaltijd. Na een zalige rit van 60 km kwam iedereen welgezind en veilig terug aan in Woesten. Door het supermooie weer was het puur genieten. (RVL/foto RVL)
The post Sportieve Okra-fietsers gaan op

Lees meer »

Vader en oudste zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon waren op slag dood, de twee andere zoons raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »