Intel krijgt bijna 20 miljard dollar overheidssteun om chipproductie op te drijven

Chipproducent Intel krijgt bijna 20 miljard dollar aan subsidies en leningen van de Amerikaanse overheid. Volgens het Witte Huis zal de Amerikaanse president Joe Biden de voorlopige overeenkomst met Intel later op de dag in Arizona bekendmaken. Met de steun aan Intel wil de Amerikaanse regering de chipproductie in eigen land stimuleren en minder afhankelijk worden van chips uit China en Taiwan.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk

Het West-Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco verliest zijn omgevingsvergunning voor een windmolen op zijn bedrijfsterrein in Kortrijk. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele nabijgelegen bedrijven en omwonenden hadden beroep aangetekend.
The post Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smoefeltocht bij Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde Staden organiseert na een onderbreking van vier jaar op zondag 4 augustus opnieuw een smoefeltocht.
The post Smoefeltocht bij Landelijke Gilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verboden.

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Chris (74) en Yvette (72) zijn al 40 jaar kookmoeder bij de Chiro: “Onze spaghetti blijft de lekkerste van de hele wereld”

Gisterenmiddag op het menu van de meisjeschiro van Pamel: gehaktballen met wortelstoemp en bruine saus. Alle 140 balletjes zijn door twee paar handen gerold, van zussen Yvette (72) en Chris Tielemans (74). Hun staat van dienst als kookmoeder is fenomenaal: Yvette gaat al 42 jaar mee op kamp, Chris pikte 2 jaar later in. En nee, ze kunnen zich geen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Politiehonden Patch en Thor gaan op welverdiend pensioen: “Nu wacht hen een luilekkerleventje”

Wissel van de wacht bij de hondenbrigade van de Oostendse politie: Mechelse herders Patch (8) en Thor (9) gaan op rust. Hun begeleiders maken namelijk als pas gepromoveerde hoofdinspecteurs de overstap naar de interventiepolitie. Het is maar de vraag of de honden zelf het einde van hun eigen carrière betreuren, want zij mogen hun oude dag slijten bij de baasjes

Lees meer »