Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen

In januari startte de heraanleg van de fietspaden langs de Meenseweg en Grote Ieperbaan (N8) in Ieper, Zonnebeke en Wervik. Tijdens de werken zou zo’n 11 kilometer aan fietspad vernieuwd worden, in beide richtingen, maar door het slechte weer en bijkomende werken worden de werken ingekort. Er is onvoldoende budget om de hele geplande zone volledig te vernieuwen.

De werken startten op 10 januari op de Meenseweg, ter hoogte van de rotonde met de Zuiderring (N37). De aannemer startte met het vernieuwen van het fietspad aan de noordelijke zijde van de weg: het betonnen fietspad werd er opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt van 2 meter breed.

De afgelopen maanden speelde het weer de werken sterk parten: zo moest de aannemer door de vele regen bijkomende maatregelen nemen om de fietspaden te kunnen aanleggen. Die maatregelen kosten geld. Daarnaast moeten er ook bijkomende werken worden uitgevoerd, zoals het opbreken van onnodige verharding en het aanleggen van nieuwe bushaltes. Die extra werken nemen ook een bijkomende hap uit het budget. Daardoor kunnen de fietspaden niet vernieuwd worden, zoals oorspronkelijk gepland, en moeten de werken bijgestuurd worden.

De aannemer vernieuwt enkel nog de fietspaden op de Meenseweg en Menenstraat tot aan de rotonde met de Wervikstraat (N303) in Geluveld, aan beide zijdes van de weg.

De aannemer werkt momenteel in de zone tussen de Zuiderring (N37) in Ieper en de Oude Kortrijkstraat in Zonnebeke. Die werken worden nog afgerond en duren tot eind maart. Wanneer de rest van de werken dan zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

De fietspaden tussen de Wervikstraat in Geluveld en de Kapellestraat in Wervik worden niet meer volledig vernieuwd. Enkel de delen van de betonnen fietspaden die er erg aan toe zijn, worden plaatselijk hersteld, met nieuw beton.

The post Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We openen nu ook op zondag”: nieuwe uitbaters Jeroen en Shalane verwelkomen je in Delhaize St. Rochus

Woensdag 22 mei verwelkomen de nieuwe uitbaters van Delhaize Kortrijk St. Rochus hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters Shalane en Jeroen, de meer dan 50 medewerkers en de klanten van Delhaize in de regio.
The post “We openen nu ook op zondag”: nieuwe uitbaters Jeroen en Shalane verwelkomen je

Lees meer »

Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert is overleden op 75-jarige leeftijd

Woensdagavond is de Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

Avelgemse Boerenmarkt weer een succes: “De korte keten moet bewaard blijven”

In Avelgem vond zaterdag de derde editie van de Boerenmarkt plaats. Voor een dag diende de Kerkstraat als marktplein met daarop enkel kraampjes van lokale handelaars. De Boerenmarkt is een jaarlijkse organisatie in het kader van de ‘Week van de Korte Keten’. Die startte vorig weekend en loopt nog tot zaterdag.
The post Avelgemse Boerenmarkt weer een succes: “De

Lees meer »

WEERUPDATE. Waar en wanneer zal morgen de meeste regen vallen? “Voorlopig geen code geel voor Oost- en West-Vlaanderen, maar dat verandert wellicht nog”

Nog zeker tien dagen krijgen we meer van hetzelfde wat het weer betreft. Dat zegt onze weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters. “Het weersysteem zit vast”, klinkt het. En dat heeft wel wat gevolgen. Hoe komt dat? Wat betekent dat voor het weer de komende tijd? En wanneer ziet Peeters op de weerkaarten verandering?

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe historisch correct zijn de outfits uit ‘Bridgerton’? “Dit spreekt uiteraard meer tot de verbeelding”

Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’ is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? Het Algemeen Dagblad laat een modeconservator aan het woord. “Dit is zeker niet bedoeld als een realistische

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »