Extreemlinks, woedend en ongrijpbaar: de ‘vulkaangroep’ die de Duitse Tesla-fabriek platlegde

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Man sterft na aanval door eland in Alaska

In de Amerikaanse staat Alaska is een 70-jarige man overleden toen hij foto’s probeerde te maken van elandkalfjes. Hij werd aangevallen door de moeder van de jongen. Volgens het lokale ministerie van Vis en Wild zijn elanden doorgaans rustige dieren.

Lees meer »

Ebrahim Raisi, de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi, de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »

Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til

Vier studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives Hogeschool Kortrijk werken samen met Regionaal Landschap Leie en Schelde aan een project rond dierenwelzijn. Het project heeft als doelstelling zwaluwen te laten verhuizen van het oude station van Avelgem naar een voor hen speciaal geplaatste zwaluwtil.
The post Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 1 miljoen kijkers gaan niet tevreden zijn”: VRT-acteurs gaan in tegenaanval tegen Vlaams Belang

“Nooit eerder zo’n onzin gehoord.” VRT-acteurs zijn niet te spreken over de uitspraken van Chris Janssens (46). De ondervoorzitter van Vlaams Belang stelde in ‘De afspraak’ dat er voor entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘F.C. De Kampioenen’ geen plaats meer is bij de openbare omroep. Marijn Devaclk (73), alias als Boma uit ‘F.C. De Kampioenen’, en ‘Thuis’-acteurs Leah Thys (79) en

Lees meer »

Deze week in ‘Familie’: felle confrontatie tussen Benny en Lars en Zjef verklapt bijna dat Hanne zwanger is

Mathias herstelt thuis van zijn beroerte. Benny en Samira zijn toevallig samen met Lars en Stefanie op ziekenbezoek. Het draait uit op een rechtstreekse confrontatie, want Benny kan nog steeds niet verkroppen dat zijn dochter een relatie is begonnen met haar baas en zijn voormalig beste vriend. En Hanne is boos omdat Zjef het moeilijk heeft om geheim te houden

Lees meer »

“Zijn advies? Een zalfje smeren en pijnstillers slikken”: vijf jaar na dood van Rejane (73) brengt rapport haar arts (alsook eerste schepen) in nauwe schoentjes

“Als hij moeite had gedaan, zou mama nog geleefd hebben.” Vijf jaar na het overlijden van Rejane Bucquoye (73) geeft een onderzoek van het RIZIV haar dochter Marie-France Hidalgo (50) gelijk. Didier Soete, tevens eerste schepen in Komen-Waasten, heeft zich als verantwoordelijke arts ronduit ongeïnteresseerd opgesteld in de dagen waarin de vrouw stap voor stap haar doodstrijd voerde. “En toen

Lees meer »