Wanhopige Palestijnen zijn voor hun exit uit Gaza overgeleverd aan een schimmige reisorganisatie

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

Lees meer »

Voorbijganger en hulpdiensten redden vrouw uit zinkende auto in kanaal in Adinkerke

Een Franse vrouw dankt wellicht haar leven aan een heldhaftige voorbijganger en de hulpdiensten. De vrouw reed met haar wagen rechtdoor op een jaagpad en belandde in het kanaal in Adinkerke. Haar wagen zonk meteen, maar eerst sprong een voorbijganger het water in, daarna meteen een ambulancier die snel ter plaatse was en meteen daarna de politie-inspecteur. Daarna namen duikers

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsmedia

Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift-gekte in Los Angeles nadat pop-up bibliotheek verschijnt: honderden fans wachten urenlang in de rij

In het winkelcentrum ‘The Grove’ in Los Angeles staat plots een pop-up bibliotheek. Die bevat hints over ‘The Tortured Poets Department’, het nieuwe album van popster Taylor Swift (34). Swifties staan urenlang in de rij om de pop-up van dichtbij te kunnen bewonderen. Sommige fans stonden zelfs al vanaf 5 uur ‘s ochtends aan te schuiven, terwijl de pop-up pas

Lees meer »

Geheime farmadeals massaal toegenomen onder Vandenbroucke: “Wordt een democratisch probleem”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) sluit massaal geheime contracten af met de farmasector om prijskortingen te bedingen. Zijn partij was daar vroeger de grootste tegenstander van, nu zijn die contracten al goed voor meer dan de helft van het totale budget. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. “Een probleem”, geeft Vandenbroucke zelf toe.

Lees meer »

Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen in behoud

De Dames One van Wytewa Roeselare kennen een moeilijk seizoen in tweede landelijke en vechten, als op twee na laatste in de stand, om het behoud. In de komende twee weken nemen ze het op tegen de laatste en voorlaatste. Het worden dus cruciale weken voor Wytewa. Maar het geloof is er.
The post Dames One Wytewa heeft volle vertrouwen

Lees meer »

Honderden mensen lopen elk jaar overgangsuitkering mis wanneer partner overlijdt: “Gemiddeld 1.400 euro per maand die je verliest”

Heel wat mensen lopen een overgangsuitkering mis na het overlijden van hun partner, omdat ze niet weten dat ze daar recht op hebben. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Ombudsdienst Pensioenen. Om de uitkering te krijgen, moet je een aanvraag indienen en veel mensen doen dat niet. De Ombudsman Pensioenen roept de overheid op om de uitkering automatisch uit

Lees meer »

“Voor jullie is hij een monster, voor mij was hij een heel zieke jongen”: vader van dader steekpartij Sydney vecht tegen de tranen in aangrijpend interview

“Voor jullie is hij een monster. Voor mij was hij een heel zieke jongen.” De vader van de dader van de steekpartij in Sydney vecht tegen de tranen terwijl hij enkele journalisten te woord staat voor zijn huis in Toowoomba. De agente die zijn zoon uiteindelijk doodschoot, neemt Andrew Cauchi (76) niets kwalijk. “In haar plaats zou ik net hetzelfde

Lees meer »