Vlaming spendeert dagelijks 182 minuten op smartphone

Vlamingen spenderen gemiddeld 182 minuten, of 3 uur en 2 minuten, per dag op hun smartphone. Dat blijkt dinsdag uit de nieuwste resultaten van de Digimeter. Het grootste deel van die tijd gaat naar sociale media.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie kwart van leerkrachten in zorgopleidingen vindt dat leerlingen niet klaar zijn voor arbeidsmarkt: “Op deze manier komt veiligheid in gedrang”

Bijna drie kwart van de leerkrachten uit het secundair onderwijs vindt dat leerlingen na een 6e jaar gezondheidszorg niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een bevraging van de Belgische federatie voor zorgkundigen (BEFEZO). Zorgkundigen moeten steeds meer taken overnemen van verpleegkundigen, maar de kwaliteit gaat erop achteruit, klinkt het. BEFEZO vraagt dat de zorgopleidingen in het secundair

Lees meer »

BEKIJK – Meteoor tovert heldere vuurbol boven België en Nederland

Op verschillende plaatsen in België en Nederland hebben mensen gisterenavond een heldere vuurbol gespot. Het gaat om een meteoor, oftewel een vallende ster. De camerasystemen van Volkssterrenwacht MIRA konden de meteoor filmen. "De meteoor was waarschijnlijk niet groot genoeg om er brokstukken van terug te vinden", zegt sterrenkijker Philippe Mollet.

Lees meer »

Koen Spitaels is de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter: “Een handgemeen heb ik in al die jaren maar driemaal meegemaakt”

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd

Gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen heeft het verscherpt toezicht op de gemeente Meulebeke opgeheven, na evaluatie van een rapport van Audit Vlaanderen eind vorig jaar.
The post Verscherpt toezicht op gemeente Meulebeke beëindigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij in Parijs-Roubaix

Laurenz Rex was zondag in Parijs-Roubaix het slachtoffer van een dubbele valpartij. De Duitstalige Belg, die in Ettelgem bij Oudenburg woont, haalde daardoor de aankomst op de wielerpiste van Roubaix niet, maar de schade bleef beperkt. “Er zijn geen ernstige blessures”, klinkt het bij zijn ploeg Intermarché-Wanty.
The post Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij

Lees meer »

Rechter bekrachtigt schikking Philips in VS om apneuschandaal

Een federale rechtbank heeft de schikking van Philips met het Amerikaanse ministerie van Justitie en toezichthouder FDA rond het schandaal met apneu-apparaten bekrachtigd. Het medisch-technologische bedrijf is onder andere verplicht onafhankelijke experts te laten kijken naar de eigen testprocedures op een aantal Amerikaanse locaties waar Philips de apparaten produceert.

Lees meer »

Kan nieuw stukje bot van Emile (2,5) zorgen voor doorbraak in mysterie? “Ook als er geen letsels zijn, is geweld niet uitgesloten”

Een schedel, boventanden en een stukje bot: dat is wat er tot nu is teruggevonden van de kleine Emile (2,5). De schedel alleen was onvoldoende om de doodsoorzaak of datum van overlijden vast te stellen, maar kan de vondst van een nieuw bot het mysterie wel ophelderen? En wanneer heb je genoeg botten van een skelet om de doodsoorzaak te

Lees meer »

Lonkt na de promotie een Chinese overname voor Beerschot?

De schlager ‘Op ’t Kiel is het carnaval’ zal weer in de hoogste klasse klinken. 1A is met Beerschot een stukje historisch voetbalerfgoed rijker, maar al snel rijst de vraag hoe lang de houdbaarheidsdatum nu zal zijn. Analyse van een mirakelpromotie met erg hoge hordes om naar een stabiele eersteklasser uit te groeien: komt de overname uit Aziatische hoek snel

Lees meer »