Uber Eats begint met bezorgdienst door robots in Tokio

Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh-killer Humphries wint hoogstaande partij van Wade, Van Gerwen en Smith strijden om laatste finaleticket

Op de World Matchplay darts staan vanavond de halve finales op het programma. Luke Humphries, de man die donderdag Dimitri Van den Bergh huiswaarts stuurde, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen James Wade. Daarna is er de clash tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De wedstrijden zijn ook LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO!

Lees meer »

Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

GAIA protesteert tegen schapenkoers in Bekegem: “Maar het is folklore en een diervriendelijk event”

GAIA heeft een brief gericht aan het Ichtegemse gemeentebestuur met de vraag om de schapenkoers in Bekegem zondag te annuleren. Volgens de dierenrechtenorganisatie is deze activiteit wettelijk verboden. “We hebben een vergunning toegekend aan de organisatoren van de 3-Daagse Bekegem en zullen deze niet intrekken”, zegt schepen van Dierenwelzijn Geert Vandaele (Team Burgemeester).
The post GAIA protesteert tegen schapenkoers

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare

Wie droomt van een eigen zaak en een origineel concept heeft, kan zich nog tot 18 augustus kandidaat stellen voor de actie ‘Win je winkel’. De winnaar krijgt een jaar lang de gratis huur van een pand op een toplocatie in de Ooststraat.
The post Creëer een origineel concept en win je eigen winkel in Roeselare appeared first on

Lees meer »

Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het anders aangepakt”

Het historisch kuiken is niet meer: de eerste flamingo in twintig jaar overleed enkele dagen na de geboorte in het Ieperse Bellewaerde Park. Intussen is een tweede kuiken geboren, dat wel goed aansterkt en vrijdag voor het eerst uit het nest kroop.
The post Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het

Lees meer »

Onze reporter wordt in 10 dagen reservist in het leger: “Als ik één type spier heb getraind tijdens mijn opleiding, dan is het die van mijn wenkbrauwen”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »