Tweede deel van enorm standbeeld farao Ramses II na bijna honderd jaar ontdekt in Egypte

Tijdens opgravingen in de Egyptische stad Minya hebben archeologen een stuk van een kolossaal standbeeld van farao Ramses II blootgelegd. Het bijna vier meter hoge kalkstenen blok hoort bij het onderste deel dat al in 1930 gevonden werd.

 

Meer krantenkoppen in België

Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf

In 2019 was Neill V. (33) betrokken bij de fatale overdosis fentanyl van een Brugse vrouw. Tóch bleef de Blankenbergenaar heroïne dealen en liet hij druggebruik toe in zijn appartement. Dat levert hem nu dertig maanden effectieve celstraf op.
The post Blankenbergenaar blijft ook na fatale overdosis vrouw heroïne dealen: dertig maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier jaar cel voor Knokse crimineel die zoontje naar Spanje ontvoerde: “Ik ga door tot ik gelijk krijg”

Eind september 2022 ontvoerde Jean D. (55) uit Knokke-Heist zijn toen 7-jarige zoontje naar Spanje. “Hij wordt verwaarloosd en mishandeld door zijn moeder”, beweerde hij. Pas twee maanden later keerde het jongetje terug naar België. De rechter gaf D. vier jaar cel. “Maar ik ga door tot ik gelijk krijg”, waarschuwde D., die een zwaar strafregister meezeult.
The post Vier

Lees meer »

Zo West-Vlaams zijn de Olympische Spelen in Parijs

Nog 105 dagen en dan wordt in Parijs de olympische vlam aangestoken. De dertigste Olympische Spelen starten op vrijdag 26 juli en duren tot zondag 11 augustus. Heel wat West-Vlaamse atleten willen er olympisch eremetaal én eeuwige roem veroveren. Al kleuren de Olympische Spelen ook naast het sportieve aspect West-Vlaams. Van struiken, over pintjes tot een West-Vlaams bouwplan.
The post

Lees meer »

Betaalbare psychologische zorg heeft al 315.000 mensen bereikt

Al 315.935 mensen hebben sinds de hervorming van de psychologische zorg in 2021 de weg gevonden naar hulp. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en bevestigt het Intermutualistisch Agentschap. Door die hervorming is de eerste consultatie gratis en kun je daarna voor 11 euro per sessie hulp krijgen.

Lees meer »

Nu faillissement van Van Hool een feit is: welke werknemers blijven aan boord? Wat met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En verdwijnt de merknaam definitief?

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan?

Lees meer »

Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje

De Brugse brouwerij Fort Lapin, sinds enkele maanden gevestigd op de nieuwe locatie in Dreef Ter Panne, schonk onlangs de opbrengst van hun jaarlijkse kerstmarktje in december aan vzw Oranje, de organisatie voor mensen met een beperking.
The post Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Twee schamele shows en één finale … Jammer”: Vlaamse artiesten teleurgesteld nu VRT de hakbijl zet in ‘Zomerhit’

De euforie bij de Vlaamse artiesten was groot vorige zomer: eindelijk zetten de grote zenders weer volop in op Vlaamse muziek. VTM zorgde voor ambiance met ‘Tien om te zien’, VRT 1 trok volop de kaart van ‘Zomerhit’. Maar die vreugde is omgeslagen in wanhoop, nu de openbare omroep serieus gaat snoeien in ‘Zomerhit’. “Erg dat onze muziek moet wijken

Lees meer »

Tot jolijt van Bart Verhaeghe: na Onyedika moet nu ook schuchtere Skórás naar perszone gesleept worden

Na de zege tegen Anderlecht zag uitblinker Onyedika een interview totaal niet zitten, vandaag was dat het geval voor Michal Skórás. Net zoals dat het geval was voor de Nigeriaan vorige week, moest de Poolse maker van de tweede Brugse goal tegen Antwerp door perschef Johan Koekelbergh haast gesleurd worden naar de wat verder verzamelde journalisten. Tot jolijt van Bart

Lees meer »