Toeriste krijgt 11.000 euro schadevergoeding na groepsverkrachting in India: “Negatieve publiciteit voor het land”

In India heeft de Spaans-Braziliaanse toeriste die vorige week het slachtoffer werd van een groepsverkrachting een schadevergoeding gekregen van 1 miljoen roepies, omgerekend zo’n 11.000 euro. Dat meldt het Indiase persbureau ANI.

 

Meer krantenkoppen in België

Goudprijs breekt opnieuw record

De goudprijs heeft zijn recordjacht vrijdag voortgezet. De prijs voor een ounce (31,1 gram) goud steeg vrijdag tot boven de 2.400 dollar. Goud geldt als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden, zoals met de huidige spanningen in het Midden-Oosten waar Iran dreigt met een vergeldingsaanval tegen Israël.

Lees meer »

“Geeft overheid enkel om perfecte kinderen?” Twee mama’s getuigen over schrijnend plaatstekort in buitengewoon onderwijs

Het schoolkamperen is terug. Aan twee scholen voor bijzonder onderwijs in Aalst hebben ouders hun tentjes opgeslagen in de hoop dat hun kind zo een plekje krijgt. Andere scholen in het buitengewoon onderwijs werken wel met een elektronisch aanmeldsysteem, maar ook daar drijft het plaatstekort ouders tot wanhoop. Twee mama’s doen bij ons hun verhaal. Zo schrijft Heidi (40) uit

Lees meer »

Hekkensluiter BS Geluveld blijft geloven in redding

BS Geluveld slikte vorig weekend een zware 9-0 nederlaag op bezoek bij Club Roeselare. Een pijnlijke avond voor de hekkensluiter in tweede provinciale en al zeker voor doelman Daniel Gorin. Door het verlies blijft Geluveld, met nog drie speeldagen te gaan, laatste in de stand. Het staat vier punten achter op KFC Poperinge en vijf op SC Zonnebeke en SV

Lees meer »

Burgemeesters buigen zich over toekomst gewestwegen: “Moeten daar vroeg genoeg over nadenken”

Op woensdagmorgen was Kathy Vandenmeersschaut, administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer op bezoek in Spiere Helkijn. Burgemeester Dirk Walraet nodigde ook de burgemeesters van Avelgem en Zwevegem uit om samen enkele dossiers te bespreken. “Het is belangrijk om daar vroeg genoeg over na te denken”, klonk het.
The post Burgemeesters buigen zich over toekomst gewestwegen: “Moeten daar vroeg genoeg

Lees meer »

Lijst Dedecker maakt comeback, ook al sloot Jean-Marie deal met De Wever: bij N-VA vallen ze uit de lucht

Lijst Dedecker maakt een comeback. Zonder Jean-Marie, maar mét zijn zoon Dimitri. En met een andere naam: Gezond Verstand. Dimitri Dedecker staat vandaag mee aan de aftrap van een nieuwe afdeling in Kortrijk. LDD keert alleen terug met lokale lijsten, voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Maar bij N-VA vallen ze uit de lucht. Zet dit de deal tussen Dedecker senior

Lees meer »

Broers Yentl en Yinthe keren met Eendracht Wervik terug naar KVK Westhoek: “Voor de titelstrijd kunnen we nog beslissend zijn”

De derby komende zondag tussen leider KVK Westhoek en Eendracht Wervik is op drie speeldagen van het einde voor de thuisploeg van enorm groot belang. Een overwinning brengt hen een stap dichter bij de titel. De bezoekers komen ontspannen aan de aftrap. Het is voor hen om de premie en de eer te doen. Voor de broers Yentl (20) en

Lees meer »

“Het kan een half jaar duren voor er opnieuw werknemers aan de slag kunnen”: dit moet je weten nu het doek over Van Hool gevallen is

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? Blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan? En heeft het

Lees meer »

Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert en Kurt Van Eeghem versterken cast van ‘Chantal’

Na het grote succes van het tweede seizoen van Chantal slaan VRT 1 en Streamz de handen in elkaar voor het derde seizoen. De opnames zijn afgelopen week gestart in Lo-Reninge. Er versterken dit seizoen best wat bekende West-Vlamingen de cast: Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem en Ilse De Koe.
The post Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert

Lees meer »

Openbaar onderzoek voor milieuvergunning windmolenpark Duinkerke is gestart: De Panne wil plannen bijsturen

De Franse overheid is gestart met een openbaar onderzoek in verband met de milieuvergunning die Franse energiemaatschappijen hebben aangevraagd voor het windmolenproject voor de kust van Duinkerke. Het windmolenpark stuit op veel kritiek bij de Belgische overheid, maar zeker ook bij de Westkustgemeenten.
The post Openbaar onderzoek voor milieuvergunning windmolenpark Duinkerke is gestart: De Panne wil plannen bijsturen appeared first

Lees meer »