Sensoa benadrukt belang communicatie tussen scholen en ouders over seksuele vorming

Tijdens de week van de lentekriebels – 11 tot 15 maart – roept Sensoa op tot een goede communicatie tussen scholen en ouders over relationele en seksuele vorming. Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid benadrukt dat het belangrijk is dat scholen ouders betrekken en met hen over het onderwerp communiceren om foute veronderstellingen te vermijden. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaanval

De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die

Lees meer »

Retro Winkel Sport (4) – Vier ‘barmoeders’ over hun jaren in de kantine: “Er is veel op de toog gedanst, maar gelukkig raakte niemand gewond”

De kantine is bij een voetbalclub de plaats waar de derde time gespeeld wordt. Bij Winkel Sport waren er de voorbije 30 jaar vier barmoeders die ervoor zorgden dat er gevierd kon worden, maar die ook klaar stonden met een luisterend oor. Straks loopt het verhaal van WSP A ten einde, tijd om de kantinedames eens samen te brengen…
The

Lees meer »

“Dit komt neer op verraad”: regering van Franse gemeenschap in lopende zaken na “messteek” van PS en Ecolo

Het parlement van de Franse gemeenschap heeft vorige nacht een nieuw onderwijsdecreet goedgekeurd. Dat gebeurde met een wisselmeerderheid: het ging om een tekst die PS en Ecolo hadden geamendeerd, zonder daarin coalitiepartner MR te kennen. Minister-president Pierre-Yves Jeholet spreekt van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn regering bevindt zich voortaan in lopende zaken.

Lees meer »

Marleen Dhoore (59) neemt afscheid van het H. Hartschooltje in Brugge: “Dit was mijn tweede thuis”

Marleen Dhoore (59) zette definitief een punt achter haar rijkgevulde onderwijsloopbaan in Brugge. Ze nam met pijn in het hart afscheid van het H. Hartschooltje aan de Gentpoortstraat. Ze was er vele jaren voor de ouders en de kleuters de lieve juf van de derde kleuterklas.
The post Marleen Dhoore (59) neemt afscheid van het H. Hartschooltje in Brugge: “Dit

Lees meer »

CD&V Waregem stelt volledige verkiezingslijst voor: “We willen de stad verder succesvol besturen”

Op de Gaverbeekhippodroom presenteerde de Waregemse afdeling van CD&V zondagmiddag alle 33 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De partij, die de absolute meerderheid verdedigt, kiest voor een mix van ervaren rotten en nieuwe gezichten.
The post CD&V Waregem stelt volledige verkiezingslijst voor: “We willen de stad verder succesvol besturen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Edelweiss Piraten, de theaterfilm en -performance met onder andere Titus de Voogdt, komt naar Kortrijk

Dinsdag 23 april vindt de Kortrijkse première van Edelweiss Piraten plaats in Het Textielhuis, een unieke satirische theater- en filmvoorstelling over de opkomst van extreemrechts. “Het is een onderzoek naar extreemrechts, hun motivaties, hoe de verschillende spelers in de samenleving hiermee omgaan. Een uiting van wanhoop en hoop, een waarschuwing voor waartoe dit kan leiden”, leggen makers Alexander Deprez en

Lees meer »