Schip Filipijnse kustwacht beschadigd na botsing met Chinees schip

Een schip van de Filipijnse kustwacht is dinsdag beschadigd geraakt na een aanvaring met een boot van de Chinese kustwacht. Dat hebben de Filipijnse autoriteiten bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud-vicepresident Ecuador “nam overdosis medicijnen” in cel

Voormalig vicepresident van Ecuador Jorge Glas, die vrijdag werd gearresteerd in de Mexicaanse ambassade in Ecuador, is maandag in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk kreeg hij een overdosis medicijnen binnen, melden Ecuadoraanse media. De gevangenisautoriteit SNAI zegt dat hij onwel werd omdat hij eten weigerde.

Lees meer »

Haven Oostende dient bezwaar in tegen Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

De haven van Oostende zal bezwaar indienen tegen het windmolenpark dat Franse energiemaatschappijen willen bouwen voor de kust van Duinkerke. Volgens de haven zou het windmolenpark de vaarroutes tussen de haven van Oostende en die van het Verenigd Koninkrijk blokkeren. Er loopt sinds vandaag, maandag, een openbaar onderzoek van de Franse overheid over de vergunningsaanvraag voor het windmolenpark.
The post

Lees meer »

Union pleit voor procedurefout in zaak Burgess en heeft het over “mogelijke competitievervalsing”: “Dit kan nog raar staartje krijgen”

In het bondsgebouw in Tubeke is vandaag gedebatteerd over de schorsing van Christian Burgess. Advocaat Walter Van Steenbrugge pleitte namens Union een procedurefout en had het zelfs over “competitievervalsing”. CEO Philippe Bormans zei dan weer persoonlijk geraakt te zijn door de gang van zaken de voorbije dagen. “Het is toch wel vrij zwaar geweest.”

Lees meer »