Russische soldaten die weigeren te sterven op het slagveld, worden gemarteld of opgehangen: ‘Het is een hel hier’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Gent test bril voor kleurenblinde museumbezoekers uit 

Gent zal in 2 musea experimenteren met een speciale bril voor kleurenblinde bezoekers. Als het project een succes blijkt, belooft de stad de brillen aan te kopen. Onder meer in KMSKA in Antwerpen, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Centre Pompidou in Parijs worden de brillen nu al gebruikt.

Lees meer »

“Dat we de mis opdragen in het Latijn en eeuwenoude tradities in ere houden, trekt mensen aan”: VRT CANVAS kijkt binnen bij ultrakatholieke Antwerpse Pius X-gemeenschap

In de Antwerpse Hemelstraat, middenin de Joodse wijk, is een ultrakatholieke, strenge geloofsgemeenschap gevestigd: Sint-Pius X. Missen worden er opgedragen in het Latijn, vrouwen komen gesluierd naar de mis en de paus excommuniceerde hun oprichter. Voor ‘Op een ander’ op VRT CANVAS bezocht Karine Claassen deze moeilijk toegankelijke leefwereld. Wij namen nu al een kijkje.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Frans en Gerarda

Voor familie en vrienden van het diamanten koppel Gerarda Staessen (80) en Frans Verhulst (82) was KOERS op zaterdag 6 april de plaats van afspraak. Ze werden door schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie namens het stadsbestuur voor hun 60ste huwelijksverjaardag in de bloemetjes gezet.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Frans en Gerarda appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in

Lees meer »

“Ze ontving schoendozen vol cash”: zo hielp Zwitserse vrouw (36) drugsbaron Flor Bressers twee jaar onder de radar te blijven in Zürich

Een rechtbank in Zürich heeft een vrouw (36) veroordeeld die de beruchte Belgische drugsbaron Flor Bressers (37) hielp om zich twee jaar lang schuil te houden in Zwitserland. Hij kon daar ongehinderd een luxeleven leiden met zijn echtgenote en kind, en miljoenen over de balk gooien. Bressers – ook wel bekend als ‘de vingerknipper’ – was toen nochtans een van

Lees meer »

Wevelgem trapt jaarlijkse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen op gang in bijzijn van ambassadrice Camille: “Volmondig ‘ja’ gezegd”

In Wevelgem werd het startsignaal gegeven van de jaarlijkse pleisterverkoop, georganiseerd door het Rode Kruis Vlaanderen. Met Camille als ambassadrice zullen duizenden vrijwilligers tot en met 2 mei in het straatbeeld verschijnen. De opbrengst van de pleisterverkoop gaat integraal naar de lokale werkingen.
The post Wevelgem trapt jaarlijkse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen op gang in bijzijn van ambassadrice Camille:

Lees meer »

Francis Daems alias ‘DJ Cissen’ eerste kandidaat Prins Carnaval Blankenberge 2025: “Het is nu of nooit”

Het Blankenbergse carnaval heeft met Francis Daems (49) al een eerste kandidaat-prins voor volgend jaar. Francis was vijf jaar geleden medeoprichter van De Scherpe Kleppers en is al even lang voorzitter van de carnavalsvereniging.
The post Francis Daems alias ‘DJ Cissen’ eerste kandidaat Prins Carnaval Blankenberge 2025: “Het is nu of nooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »