Na meer dan dertig jaar keer de ‘Nacht van Geluwe’ terug als de ‘Nacht van Gilwe’

De geschiedenis herhaalt zich. In 1992 vond de allerlaatste editie van de ‘Nacht van Geluwe’ plaats. Op vrijdag 12 juli vindt tijdens de Gapersfeesten opnieuw de allereerste ‘Nacht van Gilwe’ plaats in de feesttent op de Sint-Denijsplaats.

In 1970 organiseerde de harmonie Sint-Cecilia de eerste ‘Nacht van Geluwe’ ter gelegenheid van de Gapersfeesten. In 1992 kwam daaraan een einde en pakte de harmonie uit met de allereerste ‘Dag van ‘t Muziek’.

Op vrijdag van de Gapersfeesten was er dan in 2008 de allereerste editie van de Nacht van Superheroes, met eerst twee optredens en daarna vier goede dj’s uit Geluwe en Wervik. De Superheroes worden ouder, sommigen hebben ondertussen kinderen, een drukke job en dat allemaal samen maakte het niet gemakkelijk om met zijn allen de schouders te zetten onder zo’n evenement.

Vorig jaar vond de laatste editie van de Nacht van de Superheroes plaats en was het uitkijken naar opvolgers. Uiteindelijk nemen enkele oud-leiders van Chiro Speratoker de fakkel over en wordt het nu dus uitkijken naar de ‘Nacht van Gilwe’.

The post Na meer dan dertig jaar keer de ‘Nacht van Geluwe’ terug als de ‘Nacht van Gilwe’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij Russische bombardementen op verschillende Oekraïense steden

Bij Russische bombardementen op verschillende Oekraïense regio’s zijn minstens zes mensen om het leven gekomen. Er zijn ook verschillende gewonden gevallen. Het Internationale Atoomenergieagentschap heeft intussen gewaarschuwd dat Russische aanvallen zoals die op de kerncentrale van Zaporizja zondag “het risico op een groot nucleair ongeluk aanzienlijk vergroten”. Lees hier de updates van maandag 8 april terug.

Lees meer »

Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede

Op het kruispunt van de Roeselaarsestraat met de Lolliestraat in Moorslede kwam het maandagmiddag omstreeks 17.30 uur tot een serieuze aanrijding tussen twee personenwagens. Niemand geraakte gewond, maar een oudere dame werd wel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

NMBS legt extra treinen in naar de kust

De NMBS legt zaterdag extra treinen in tussen het binnenland en de kust. Dat bevestigt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij. Zaterdag belooft een zonnige lentedag te worden, met temperaturen tot 18 graden aan zee.
The post NMBS legt extra treinen in naar de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische arbeider Glenn wint ‘Big Brother’: “Mijn kinderen willen nu héél graag naar Disneyland”

Na Nederlanders Jill en Salar en de Belgische militair Bart, was het opnieuw een Vlaamse kandidaat die ‘Big Brother’ won. De 32-jarige Glenn uit het Oost-Vlaamse Stekene kroonde zich op zaterdagavond tot winnaar van ‘de moeder aller realityshows’, en kreeg een cheque van 56.266 euro mee naar huis. Daarmee haalde de werknemer van Volvo Cars Gent het van de Nederlandse

Lees meer »

Geert is 66 jaar en stampt café ‘Bij Geertje’ uit de grond in Oostende: “Liever dit dan de hele dag in mijn zetel zitten”

“Ik moet iets om handen hebben, anders word ik gek.” Geert Voet is 66 jaar en opende afgelopen week zijn café in hartje Oostende. ‘Bij Geertje’ – veel uitleg hoeft de naam niet – is een typisch bruin café, maar dan in een modern jasje. “Sfeer en gezelligheid zijn hier troef”, zegt de man.
The post Geert is 66 jaar

Lees meer »

Valse huurmoordenaar probeert mensen via mail op te lichten

Politiezone Het Houtsche – actief in Oostkamp, Beernem en Zedelgem – waarschuwt via Facebook voor een weerkerende vorm van oplichting. Iemand die zich voordoet als een huurmoordenaar stuurt mails rond met als doel om geld af te troggelen van onschuldige mensen door hen bang te maken. “We kunnen inwoners niet genoeg waarschuwen, elke dag trappen mensen in een phishing-val”, aldus

Lees meer »

Kortemark wil meterslange Krekebeek vanonder de grond halen: “Unieke groenblauwe ader door ons centrum”

De gemeente Kortemark en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) willen de Krekebeek opnieuw blootleggen zodat er een groenblauwe ader loopt van aan de Krekemeersen tot aan Talpes putten. Daarvoor worden vier huizen afgebroken waaronder het vroegere politiekantoor dat de gemeente samen met de VMM aankocht voor 250.000 euro. Waarom moet die beek opnieuw blootliggen en hoe zal dat concreet gebeuren?
The

Lees meer »