Na meer dan dertig jaar keer de ‘Nacht van Geluwe’ terug als de ‘Nacht van Gilwe’

De geschiedenis herhaalt zich. In 1992 vond de allerlaatste editie van de ‘Nacht van Geluwe’ plaats. Op vrijdag 12 juli vindt tijdens de Gapersfeesten opnieuw de allereerste ‘Nacht van Gilwe’ plaats in de feesttent op de Sint-Denijsplaats.

In 1970 organiseerde de harmonie Sint-Cecilia de eerste ‘Nacht van Geluwe’ ter gelegenheid van de Gapersfeesten. In 1992 kwam daaraan een einde en pakte de harmonie uit met de allereerste ‘Dag van ‘t Muziek’.

Op vrijdag van de Gapersfeesten was er dan in 2008 de allereerste editie van de Nacht van Superheroes, met eerst twee optredens en daarna vier goede dj’s uit Geluwe en Wervik. De Superheroes worden ouder, sommigen hebben ondertussen kinderen, een drukke job en dat allemaal samen maakte het niet gemakkelijk om met zijn allen de schouders te zetten onder zo’n evenement.

Vorig jaar vond de laatste editie van de Nacht van de Superheroes plaats en was het uitkijken naar opvolgers. Uiteindelijk nemen enkele oud-leiders van Chiro Speratoker de fakkel over en wordt het nu dus uitkijken naar de ‘Nacht van Gilwe’.

The post Na meer dan dertig jaar keer de ‘Nacht van Geluwe’ terug als de ‘Nacht van Gilwe’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee jonge snaken probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo bleef ook uit de handen van de security en kon zo

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »