Mechelaar veroordeeld voor belaging van andere man: gebruikte 50 verschillende telefoonnummers

In Mechelen heeft de correctionele rechtbank een man veroordeeld tot 2 effectieve celstraf voor belaging. Tussen 2019 en 2023 viel de man een andere man elektronisch en fysiek lastig. De man werd eerder al veroordeeld voor soortgelijke feiten. 

Meer krantenkoppen in België

Een nieuw seizoen van ‘Nonkels’, een nieuw huis én een cat cam: de toekomst lacht Rik Verheye tegemoet

Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z’n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken

Lees meer »

KIJK. Iraanse vrouwen gaan viraal met dansvideo, maar riskeren nu vervolging wegens “illegale activiteit”

Een groep Iraanse studentes wordt mogelijk vervolgd voor een dansvideo die ze hebben gemaakt. Het gaat om elf vrouwelijke studenten van de Al-Zahra Universiteit in het zuidwesten van Iran. Ze maakten de videoclip ter ere van hun afstuderen. Maar de universiteit waaraan ze studeren noemt de video een ‘illegale activiteit’ en wil juridische stappen ondernemen.

Lees meer »

Coup de théâtre in Brussel: spanningen lopen hoog over verbod op onverdoofd slachten, oppositie hekelt “electorale spelletjes”

Het nieuwe wetboek dierenwelzijn leidt tot spanningen binnen de Brusselse regering. PS staat op de rem omdat de socialisten vrezen dat bij de bespreking in het parlement het verbod op onverdoofd slachten op tafel zou komen. Oppositiepartijen MR, N-VA en CD&V – maar ook PS-parlementslid Julien Uyttendaele – voeren nu de forcing en hebben beslist om de tekst van minister

Lees meer »

Hoe betrouwbaar is zelfrijdende Robotaxi van Elon Musk? “Zijn we zeker dat we niet in Amsterdamse gracht rijden?”

Tesla brengt 8 augustus de Robotaxi op de markt, een volledig zelfrijdende wagen die jou zonder chauffeur of stuur naar je bestemming brengt. Het is de vraag of Elon Musk niet opnieuw meer belooft dan hij kan waarmaken. "De laatste jaren hebben we het tijdspad van die technologie overschat", waarschuwt Steven Latré, hoofd artificiële intelligentie van Imec.

Lees meer »

Print van ‘Rodeo girl’ van Banksy onder de hamer bij Catawiki

Wie een werk van Banksy in huis wil halen, kan tot 22 april bieden op een print van de mysterieuze Britse kunstenaar. Op het onlineveilingplatform Catawiki staat een werk met de naam ‘Rodeo Girl’ te koop. Banksy maakte slechts 40 exemplaren van het kunstwerk en het gebeurt niet vaak dat eentje te koop wordt aangeboden. De waarde van het werk

Lees meer »

Faroek Özgünes na terreurdreiging op scholen: “Al gaat het om 99 valse meldingen, je zal maar de pech hebben dat die 100ste keer wél een echte aanslag is”

“Ook al gaat het in 99 gevallen om een valse melding, je zal maar de pech hebben dat die 100ste keer wel een echte aanslag is”, zegt HLN-terreurexpert Faroek Özgünes, naar aanleiding van de reeks bommeldingen en terreurdreigingen de afgelopen week. “Maar als je als overheid op elke verontrustende boodschap preventief reageert, riskeer je een speelbal te worden van labiele

Lees meer »

Diamantsector ontkent spanningen binnen raad van bestuur

Het vertrek van Ari Epstein als CEO bij Antwerp World Diamond Center (AWDC) heeft niets te maken met spanningen binnen het bestuur over maatregelen tegen Russische diamanten. Dat zegt de vertegenwoordiger van de diamantindustrie althans in een persbericht vrijdag, naar aanleiding van de speculaties over dat vertrek.

Lees meer »

DAVO Wevelgem B kroont zich tot kampioen in Promo 2 B

Zaterdagavond verzekerde Davo Wevelgem B zich van promotie naar Promo 1 door Damesvolley Waregem met 1-3 (15/25, 23/25, 25/21, 15/25) te verslaan. De ploeg van coach Andy Laperre wordt volgend seizoen meteen Davo A. De A-ploeg stopt in Nationale 3.
The post DAVO Wevelgem B kroont zich tot kampioen in Promo 2 B appeared first on KW.be.

Lees meer »