Man uit Maarkedal moet bijna 110.000 euro betalen voor het houden van illegale vogels en reptielen

Een man uit Maarkedal moet 40.000 euro boete betalen en een herstelvergoeding van ruim 68.000 euro omdat hij beschermde vogels en reptielen hield. Hij kreeg ook 8 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Verkeershinder door afbraak torenkraan op Bevrijdingsplein

De torenkraan voor een bouwwerf in het begin van het Bevrijdingsplein in de stationsbuurt in Menen wordt een maand vroeger dan voorzien afgebroken. Dat gebeurt donderdag 18 april tussen 9 en 13 uur. Daardoor zijn het Bevrijdingsplein en de Wahisstraat tijdelijk onbereikbaar voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen.
The post Verkeershinder door afbraak torenkraan op Bevrijdingsplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mollenvanger Marc spreekt met Lynn, het vijfde slachtoffer van de Mol: “Of die ongepaste handgebaren van pas zijn gekomen? Dat hou ik liever privé”

Eerlijkheid is het eerste hoofdstuk in het boek der wijsheid, maar in De Mol loont het soms om persoonlijke voordelen te laten primeren op de groep. De vijfde aflevering van ons favoriet programma bracht ons Griekse kwellingen en het welgekomen bezoek van de mama’s en/of de zus van de kandidaten. We zijn intussen halverwege het seizoen en alweer werd er

Lees meer »

“Ook in andere competitie gebeurde het”: Barça-voorzitter overweegt klacht om Clásico te herspelen en verwijst naar Belgische penaltygate

De controversiële fase met het mogelijke doelpunt van Lamine Yamal in Real Madrid-Barcelona krijgt een staartje. Barça-voorzitter Joan Laporta laat in een video weten dat zijn club “al het mogelijke zal doen” om te laten onderzoeken of de bal van Yamal achter de doellijn was. “Als dat het geval blijkt, zullen we vragen om de match te herspelen.” Laporta verwijst

Lees meer »

IN BEELD – Zanger/accordeonist Thomas Julian zingt nieuwe zomersong ‘Jij’ tijdens zijn verjaardagsfeest in Roeselare: “Op zo’n feestje hoort een verrassing hé!”

‘Jij’ heet de nieuwe zomersingle van Thomas Julian. Dit nummer stelde hij exclusief voor tijdens zijn verjaardagsfeest in Vespa’z 4 in Roeselare.
The post IN BEELD – Zanger/accordeonist Thomas Julian zingt nieuwe zomersong ‘Jij’ tijdens zijn verjaardagsfeest in Roeselare: “Op zo’n feestje hoort een verrassing hé!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische inzending mag hotelkamer niet verlaten tijdens Songfestival

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet adviseert zangeres Eden Golan, de Israëlische inzending voor het Eurovisiesongfestival, om tijdens het evenement in Zweden – buiten de officiële momenten en repetities – haar hotelkamer niet te verlaten. Dit advies is gegeven met het oog op haar veiligheid, zo bevestigen Israëlische media.

Lees meer »

8 verdachten opgepakt in Frankrijk voor financiering van Koerdisch terrorisme

In Frankrijk zijn dinsdag acht mannen opgepakt in een onderzoek naar de financiering van de Koerdische organisatie PKK. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket laten weten, nadat in de nacht van maandag op dinsdag ook al huiszoekingen plaatsvonden bij Koerdische televisiezenders in het Oost-Vlaamse Denderleeuw. De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

Lees meer »

Stad Oostende brengt hulde aan vissers en zeelieden die het leven lieten op zee

Zaterdagochtend eerde Stad Oostende de vele vissers en zeelieden die hun leven lieten op zee. Zowel aan het Maritiem Instituut Mercator en aan het Nationaal Monument voor de zeelieden op het Zeeheldenplein werden kleurrijke bloemenkransen gelegd. Heel wat bestuursvertegenwoordigers en familieleden van omgekomen vissers woonden de plechtigheid bij.
The post Stad Oostende brengt hulde aan vissers en zeelieden die het

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor lenteconcert

Lenteweer of niet, Harmonie Sint-Cecilia is klaar voor haar jaarlijks lenteconcert. Er is onder leiding van dirigent Kristof Casier heel hard gewerkt om een editie te brengen die iedere liefhebber van harmoniemuziek kan bekoren. Onder het thema ‘Harmony in the Mountains’ wordt op zaterdag 20 april om 20 uur uitgepakt met een uniek concert in de grote zaal van Mandelroos.

Lees meer »