LIVE. “Rusland infiltreerde in EU met Servische agent” – Medewerker luchtmacht VS lekt info over oorlog via datingsite

De Russische inlichtingendiensten hebben vorig jaar EU-instellingen geïnfiltreerd via een veronderstelde Servische agent. Dat schrijft de nieuwssite ‘Politico’ dinsdag. Het Verenigd Koninkrijk dringt er ondertussen bij Duitsland op aan om de Taurus-raketten alsnog aan Oekraïne te leveren. Verder is een personeelslid van de Amerikaanse luchtmacht opgepakt omdat hij via een datingwebsite geheime militaire informatie lekte over de oorlog in Oekraïne. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze draait weer op volle toeren na akkoord over jobs

De vertragingsactie in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze bij Lebbeke is afgelopen. Drie weken geleden beslisten de productiearbeiders maar aan 75 procent te werken nadat de directie had aangekondigd dat er in de productieafdeling in Wieze bij Lebbeke 40 jobs zouden moeten verdwijnen. Na onderhandelen is het aantal naakte ontslagen nu teruggebracht naar minder dan 5. Daarop is

Lees meer »

VS voert strenge normen in voor PFAS in drinkwater

In heel de Verenigde Staten worden nieuwe, strenge normen ingevoerd om PFAS uit drinkwater te halen. Waterbedrijven worden verplicht om de schadelijke ‘forever chemicals’ uit het water te filteren. De maatregel, de eerste op nationaal niveau, moet ertoe leiden dat ongeveer 100 miljoen mensen minder blootgesteld worden aan PFAS, zegt het Amerikaanse Milieubeschermingsagentschap (EPA).

Lees meer »

Twijfels over record van Brit die volledige lengte van Afrika liep

Er bestaan twijfels over het record van Russ Cook, beter bekend als ‘hardestgeezer’ op Instagram, die beweert dat hij als eerste persoon de volledige lengte van Afrika heeft gelopen. Volgens de World Runners Association (WRA), een vereniging van ultralopers, staat dat record al op iemand anders zijn naam.

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ over de toekomst van Miron Muslic: “Kan hij ander soort voetbal brengen bij een topclub?”

Met de knappe zege bij Union bewees Cercle Brugge alles behalve het kleine broertje in deze Champions’ Play-offs te zijn. Architect Miron Muslic oogst in voetbalpodcast ‘vier-nul’ dan ook weer veel lof. “Al stel ik me wel de vraag of hij een ander soort voetbal zal kunnen brengen bij een grote club”, werpt Marc Degryse op tafel. Onze chef voetbal

Lees meer »

Opnieuw gezichtsverlies voor ons leger: missie fregat Louise-Marie in Rode Zee uitgesteld na incident

Het Belgische fregat Louise-Marie vaart voorlopig niet naar de Rode Zee. De trainingsperiode in de Middellandse Zee wordt voor onbepaalde tijd verlengd. Dat werd beslist na een incident tijdens een training waarbij een droneaanval werd gesimuleerd. Een luchtafweerraket aan boord van het schip bleef daarbij blijven in de lanceerbuis, en ook de andere wapens konden de aanval niet afslaan.

Lees meer »