Links-extremistische groepering eist aanslag op Duitse Gigafabriek op: “We hebben vandaag Tesla gesaboteerd”

De zogeheten ‘Gigafabriek’ van autobouwer Tesla in het Duits Grünheide is dinsdag ontruimd, na een brand in een elektriciteitsmast en vervolgens een bomalarm. Dat melden Duitse media. De links-extremistische groepering ‘Vulkangruppe’ heeft de “aanslag op de stroomvoorziening” opgeëist.

 

Meer krantenkoppen in België

“Deze verdachte doet wel érg denken aan ‘de beste mol ooit’”: onze man speurt mee naar ‘De mol’

Bijna halfweg in ‘De mol’ en één van de zeven overgebleven kandidaten doet er nog steeds alles aan om de boel te saboteren. Wie zat tijdens de proeven op sleutelposities? Wie bracht het minste geld binnen? En welke opmerkelijke details kwamen in beeld? Onze molwatcher speurt mee en komt uit bij twee mogelijke verraders. “Hij geniet het vertrouwen van iedereen.”

Lees meer »

Griekse fans laten Brugse Markt vol afval achter en brengen graffiti aan: “Zo snel mogelijk verwijderen”

De Griekse fans van PAOK hebben de Markt van Brugge donderdag achtergelaten als een kleine vuilnisbelt. Het plein lag bezaaid met afval, blikjes bier en glazen flessen. Maar vooral: op heel wat plaatsen werd graffiti aangebracht. Dat stuit op onbegrip bij burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
The post Griekse fans laten Brugse Markt vol afval achter en brengen graffiti aan:

Lees meer »

Ouders in Sint-Truiden kunnen gemakkelijker opvangplaats vinden voor kind dankzij Opvang.Vlaanderen

In Sint-Truiden kunnen alle ouders vanaf nu makkelijker een opvangplaats vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar. De stad heeft zich aangesloten bij Opvang.Vlaanderen, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven gebundeld worden. "Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in Sint-Truiden en die kinderen moeten een plaats kunnen krijgen", vertelt schepen Peter Deltour (N-VA).

Lees meer »

Geert is 66 jaar en stampt café ‘Bij Geertje’ uit de grond in Oostende: “Liever dit dan de hele dag in mijn zetel zitten”

“Ik moet iets om handen hebben, anders word ik gek.” Geert Voet is 66 jaar en opende afgelopen week zijn café in hartje Oostende. ‘Bij Geertje’ – veel uitleg hoeft de naam niet – is een typisch bruin café, maar dan in een modern jasje. “Sfeer en gezelligheid zijn hier troef”, zegt de man.
The post Geert is 66 jaar

Lees meer »