Kentering in het nieuwsgebruik van jongeren: “Traditionele nieuwsmerken nemen hun plaats in naast sociale media”

In hun zoektocht naar nieuws en informatie wenden Vlaamse jongeren zich opnieuw meer tot traditionele nieuwsmerken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Digimeter. Ze maken zich steeds meer zorgen over fake news op sociale media. 

Meer krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. “Een student die alle vragen correct beantwoordt krijgt tien op tien”: andermaal een maximumscore voor Verstappen maar ook twee buizen

Na het drama in Australië was het in Japan andermaal Verstappen die de wet dicteerde. Dominant reed hij naar een nieuwe overwinning. Onze F1-watcher beloonde de Nederlander met een maximumscore, maar was ook streng voor twee andere rijders. “Hij blijft met een vertederende koppigheid bewijzen dat hij zijn plaats in F1 niet verdient.”

Lees meer »

Ondernemingsrechtbank Antwerpen centraliseert alle Limburgse insolventieprocedures op afdeling in Hasselt

De ondernemingsrechtbank gaat alle Limburgse dossiers rond insolventie onderbrengen in de afdeling van Hasselt. Insolventieprocedures zijn er voor bedrijven die in moeilijkheden zitten, zoals bij een faillissement bijvoorbeeld. Eerst werden die dossiers verdeeld onder twee afdelingen in Limburg, maar vanaf 15 april zal dat dus allemaal vanuit 1 afdeling in Hasselt gebeuren.

Lees meer »

KIJK. Mensen over de hele wereld aan webcam van Nederlandse ‘visdeurbel’ gekluisterd om vissen door sluis te helpen

Mensen over de hele wereld zitten aan hun scherm gekluisterd door de Nederlandse ‘visdeurbel’ in Utrecht. In de Weerdsluis hangt er een onderwatercamera die voorbijzwemmende vissen filmt. Dat wordt allemaal gelivestreamd op YouTube en de website ‘visdeurbel.nl’ om de dieren te helpen. De sluis gaat namelijk niet zo vaak open, waardoor de vissen niet verder kunnen zwemmen. Wanneer een aandachtige

Lees meer »

Overnemer Euronews heeft banden met Orbán

Geldschieters met banden met de Hongaarse premier Viktor Orbán hebben twee jaar geleden deelgenomen aan de overname van de internationale nieuwszender Euronews. Dat blijkt uit een onderzoek door Hongaarse, Franse en Portugese media.

Lees meer »

Herstructurering bij busbouwer Van Hool: Guido Dumarey wil “zeker een derde meer jobs behouden” op lange termijn

De West-Vlaamse zakenman Guido Dumarey wil met zijn nieuwe overnamebod op busbouwer Van Hool “zeker een derde meer jobs behouden” op lange termijn. Dat heeft hij dinsdagochtend gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
The post Herstructurering bij busbouwer Van Hool: Guido Dumarey wil “zeker een derde meer jobs behouden” op lange termijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Spitaels is de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter: “Een handgemeen heb ik in al die jaren maar driemaal meegemaakt”

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »